Ny avdelning inom Folkaktionen Ny Rovdjurspolitik bildad

Linsell (JJ) Vid ett möte i Linsell på söndagen bildades en ny avdelning för Härjedalen och Sydjämtland. Verksamheten kommer fram till årsmötet att ledas av en interimstyrelse med Leif Joelsson, Ytterhogdal, som ordförande.

Avdelningen i Dalarna hade skickat fyra representanter till Linsell för att informera om Folkaktionens verksamhet och målsättning samt att hjälpa den nya avdelningen att komma igång.

Drygt 30 intresserade var på plats när Dalaordföranden Nils Björklund höll ett intressant anförande där han bl.a. sa att Folkaktionen inte kan acceptera dagens rovdjurspolitik, som han menar är förödande för alla parter.

– Man kan inte förena vargförekomst med jakt, rennäring, fäbodkultur och friluftsliv och det är Naturvårdsverket som bär ansvaret, som satt ut vargar i landet, sa Björklund.
Som även menade att vargen har stöd av samtliga åtta riksdagspartier och därför är det ingen större mening att försöka påverka rikspolitikerna.

– Nej, skjut istället in er på de lokala partierna och politikerna, som att till exempel besluta om Vargfria kommuner, sa han.

AKTUELLT

Omfattande vargjakt i Norge planerad

Norge (JJ) Rovdjursnämndernas sekretariat förordade en tilldelning tolv vargar - ingen inom den så kallade vargzonen. Nu har nämndmedlemmarna beslutat om en avskjutning på ett fyrtiotal vargar, var av majoriteten inom vargzonen.

Jaktförordning strider mot Europakonventionen

Kungsbacka (JJ) Högsta förvaltningsdomstolen slog häromdagen fast att Jaktförordningen strider mot Europakonventionen. En skogsägare hade rätt att överklaga Naturvårdsverkets beslut om avslag på skyddsjakt på älg till domstol.

Jaktfilm: Se när bocken fälls

I nya numret av Jaktjournalen återfinns ett bockjaktreportage signerat Julius Berg. Han hade också filmkamera med sig och fick skottsekvensen på den udda bocken fångad på film.

Stövar-SM för rävhundar flyttas

Värmland (JJ) Stövar-SM för rävhundar kommer inte som planerat att arrangeras i Norrbottens län. I stället blir det Värmlands stövarklubb som tar över stafettpinnen och arrangerar mästerskapet i vinter.

SKK och Agria fortsätter samarbete

Kungsbacka (JJ) Svenska kennelklubben och försäkringsbolaget Agria har skrivit under ett nytt avtal för fortsatt samarbete i ytterligare sju år. Avtalet innebär bland annat att Agria SKK forskningsfond även fortsättningsvis bidrar till forskning till nytta för hund och katt.

Annonser