Ny avdelning inom Folkaktionen Ny Rovdjurspolitik bildad

Linsell (JJ) Vid ett möte i Linsell på söndagen bildades en ny avdelning för Härjedalen och Sydjämtland. Verksamheten kommer fram till årsmötet att ledas av en interimstyrelse med Leif Joelsson, Ytterhogdal, som ordförande.

Avdelningen i Dalarna hade skickat fyra representanter till Linsell för att informera om Folkaktionens verksamhet och målsättning samt att hjälpa den nya avdelningen att komma igång.

Drygt 30 intresserade var på plats när Dalaordföranden Nils Björklund höll ett intressant anförande där han bl.a. sa att Folkaktionen inte kan acceptera dagens rovdjurspolitik, som han menar är förödande för alla parter.

– Man kan inte förena vargförekomst med jakt, rennäring, fäbodkultur och friluftsliv och det är Naturvårdsverket som bär ansvaret, som satt ut vargar i landet, sa Björklund.
Som även menade att vargen har stöd av samtliga åtta riksdagspartier och därför är det ingen större mening att försöka påverka rikspolitikerna.

– Nej, skjut istället in er på de lokala partierna och politikerna, som att till exempel besluta om Vargfria kommuner, sa han.

AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser