Ny app för jägare moderniserar jakten

Kungsbacka (JJ) Idag lanserar The Great Wild appen som digitaliserar jaktupplevelser. Genom att logga viltobservationer och troféer flyttar jaktlaget in i ett socialt nätverk, meddelar de i ett pressmeddelande.

Med ett pågående generationsskifte bland Sveriges jägare finns enligt webportalen The Great Wild en ökad efterfrågan på sociala medier även under jakten. Under en uppbyggnadsfas har över 1000 jägare anslutit sig till The Great Wild och bidragit i vidareutvecklingen av appen.

– Traditionellt har kunskapen om viltet och markerna gått i arv mellan generationer. När jaktintresset nu växer i storstäder och yngre generationer efterfrågas nya verktyg. Vi för in de sociala medierna i jakten och bygger en starkare gemenskap mellan jägare på ett modernt sätt, säger The Great Wilds VD Johan Eldh.

Appen bidrar dessutom till en stärkt viltvård. Viltobservationerna bildar en databas som kan användas av både enskilda jaktlag och myndigheter för att säkerställa hållbar viltförvaltning.

Som komplement till traditionella metoder för att samla in viltobservationer tar appen till vara kraften och effektiviteten i sociala medier och låter jägarna dela observationer, upplevelser och lärdomar med varandra.

AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser