Ny app för jägare moderniserar jakten

Kungsbacka (JJ) Idag lanserar The Great Wild appen som digitaliserar jaktupplevelser. Genom att logga viltobservationer och troféer flyttar jaktlaget in i ett socialt nätverk, meddelar de i ett pressmeddelande.

Med ett pågående generationsskifte bland Sveriges jägare finns enligt webportalen The Great Wild en ökad efterfrågan på sociala medier även under jakten. Under en uppbyggnadsfas har över 1000 jägare anslutit sig till The Great Wild och bidragit i vidareutvecklingen av appen.

– Traditionellt har kunskapen om viltet och markerna gått i arv mellan generationer. När jaktintresset nu växer i storstäder och yngre generationer efterfrågas nya verktyg. Vi för in de sociala medierna i jakten och bygger en starkare gemenskap mellan jägare på ett modernt sätt, säger The Great Wilds VD Johan Eldh.

Appen bidrar dessutom till en stärkt viltvård. Viltobservationerna bildar en databas som kan användas av både enskilda jaktlag och myndigheter för att säkerställa hållbar viltförvaltning.

Som komplement till traditionella metoder för att samla in viltobservationer tar appen till vara kraften och effektiviteten i sociala medier och låter jägarna dela observationer, upplevelser och lärdomar med varandra.

AKTUELLT

Olycka på Tullgarn

Tullgarn (JJ) En olycka inträffade i eftermiddag i samband med provkörning av en båt vid Swedish Game Fair, på Tullgarn, söder om Stockholm.

Whiskymarinerad rådjurssadel

På frågan om vad som är det godaste viltköttet svarar de flesta rådjur. Jag håller med och min personliga favorit är en grillad rådjurssadel. 6 personer: 1 kg utskuren rådjurssadel Marinad: 1 dl fin rapsolja 2 skivade vitlöksklyftor ½ dl chilisås 2 msk mörk balsamvinäger 3 msk flytande honung ½ dl whisky Tillbehör: ½–1 kg

Björnjägarens Arci Odin – Inkallningsbar jaktmaskin

David Nilsson drog verkligen vinstlotten när han 2013 köpte sin första spets. Att det blev en gråhund var mest en slump. Nu fem år senare ångrar han inte sitt val. Svenska och finska jaktchampionen Björnjägarens Arci Odin har verkligen levererat.

Kan ett jakttillbehör ha med jaktetik att göra?

Det har länge förbryllat mig lite varför man så sällan ser en handkikare runt halsen på jägare i Sverige. Just handkikaren är ett sådant där tillbehör som faktiskt kan ha en jaktetisk funktion. Det finns siffror som pekar på att jägare i norden köper färre kikare än i Europa och övriga världen. I Norge har en del jägare kikare medan det verkar vara mycket ovanligt i Sverige och Finland.

Trafikdödad råget bar på fyra kid

Värmland (JJ) En råget som avlivades efter en viltolycka visade sig bära på fyra närmast fullgångna kid. –Väldigt tråkigt att fem rådjur dör i en smäll, säger eftersöksjägaren Mattias Hultman.

Annonser