Ny älgjaktsfilm av Kjell Lennartsson

Kungsbacka (JJ) Jaktföretagaren Kjell Lennartsson ger ut ännu en älgjaktsfilm. Han filmar och redigerar själv, och den här gången har han hjälp av sonen Emil.

Kjell och Emil Lennartsson på väg ut för att filma älgjakt. Nu kommer den andra filmen. Foto: Privat

Kjell Lennarsson är känd för att driva företaget Härkila, som säljer jaktkläder. Men han är också ambitiös jägare och numera är filmutrustningen med på så gott som alla jakter.

För några år sedan gav Kjell Lennartsson ut en älgjaktsfilm och nu kommer en andra film, Älgjakt med jämthund 2, med material från Jämtland, Lappland och Västra Götaland.  På onsdagen publicerades den på Vimeo.

– Den första filmen hade setts av 32 000 personer när jag kollade senast. Om den lagts ut på Youtube hade den säkert haft fler tittare, men jag vill slippa allt bråk som följer med jaktmotståndarna, säger Kjell Lennartsson.

Spännande jaktscener

26-årige sonen Emil har hjälpt till med den nya filmen, en proffsig produktion och innehåller såväl vackra naturbilder som spännande jaktscener.

– Det är ett jäkla jobb med redigeringen, speciellt ljudet som många gånger är för högt eller för lågt när man kommer hem och tittar på materialet, säger Kjell Lennartsson.

Det här innebär inte någon ny karriär som filmare för Kjell Lennartsson.

– Nej, det här är en jäkligt rolig hobby. Våra jaktkläder säljs i 2 500 butiker i Europa, så det är mycket jobb med det. Filmerna lägger vi ut gratis på vår hemsida och på Facebook, säger Kjell Lennartsson.

Se filmen här.

Mikael Moilanen
mikael.moilanen@jaktjournalen.se
070 – 744 18 21
AKTUELLT

Hur stoppas aktivister som saboterar vargjakt?

Västmanland (JJ) Aktivister stör vargjakten i Kölstareviret i Västmanland. – Det är märkligt att polisen inte agerar, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen i Jaktjournalens webbradio. Men polisen meddelar att utredning pågår.

Evalds företag ruinerades av Naturvårdsverket – nu stämmer han staten

Evald Hellgren bedrev en blomstrande näringsverksamhet i Örträsk i Västerbotten när Naturvårdsverket felaktigt drog in tillståndet för hans populära vildsvinsfälla Sinkabirum. Två år senare fick han rätt i kammarrätten, som konstaterade att Naturvårdsverket överhuvudtaget ”inte haft fog för sitt beslut” – men då hade hans firma ruinerats. Evald vände sig till Justitiekanslern för att få ersättning för sina förluster men fick avslag med motiveringen att Naturvårdsverkets fel inte varit tillräckligt ”uppenbart”. Nu stämmer Evald Hellgren staten med hjälp av Centrum för rättvisa.

Kvinna attackerad av älg

Umeå (JJ) En kvinna i Umeå attackerades på lördagseftermiddagen av en älg. Polisen fick rycka ut och hämta kvinnan i skogen.

Annonser