Ny älgdragarmodell lanseras

Lennartfors (JJ) Järnhästen är en klassisk älgdragare. Nu lanseras en ny modell av slitvargen från 1984 av dalslandsföretaget Lennartsfors. Den nya modellen kallas Flex.

Nu finns en ny förbättrad modell av järnhästen på marknaden.

Flex har till skillnad från ursprungsmodellen Järnhästen som kom redan 1984, hydraulik och flyttbart fäste.  Företaget lyssnat på användarna och nu förenklat köregenskaperna.

– Fästet flyttas manuellt, men här finns även möjligheten att utrusta maskinen med en hydraulisk kolv. Det ger i sin tur förenkling av justering av läge och medger också att ett tippflak kan monteras på ett enkelt sätt. Den nya tekniken gör att man även kan komplettera med hydraulhammare eller borr Företaget kommer framöver att fortsätta utveckla fler tillbehör med Flexmodellen som bas, säger Dick Henriksson till tidningen Dalslänningen.

AKTUELLT

Stövarjägare samlar in pengar mot barncancer

Växjö (JJ) Stövarjägare samlar in pengar för kampen mot barncancer. – Det har blivit en stor succé och vi kör den 3 februari i år. Vi siktar på att samla in kanske 100 000 kronor, säger en av initiativtagarna, Bengt Lindell i Jaktjournalens webbradio.

Uppdaterad: Jakt på en varg till i Dalarna

Dalarna (JJ) Skabbvargen som fälldes i Flatenreviret räknas inte in i licensen. Därför blir det jakt på en varg till. Men ambitionen har inte varit att tömma reviret, säger Jonas Bergman på länsstyrelsen i Jaktjournalens webbradio.

Nya rekordsiffror för Jaktjournalen

Kungsbacka (JJ) Utvecklingen går framåt för Jaktjournalen som idag kan presentera rekordsiffror både för tidningen och hemsidan. – Jättekul att landets jägare uppskattar det vi gör, säger chefredaktör Holger Nilsson.

Annonser