Nu ska de rusta skjutbanan

Karlsborg(JJ) Skjutbanan i Forsvik används av många jägare. Men polisen dömde ut den i höstas. Nu har dock medlemmarna beslutat sig för att rusta upp den.

Flera åtgärder ska nu vidtas för att få banan godkänd igen.
– Markägaren ställer upp mycket och har tagit bort träd och sly. Vi ska gräva upp vallen, rensa sly och lägga på ett lager med flis. Blendern ska vi byta ut och sätta plåt som bekläs med trä, säger Ove Ljung, Fredrick Johansson och Joakim Leijon, som är med i arbetsgruppen i Forsviks jaktskytteklubb, till Skaraborgs Allehanda/sla.se.

De är dock missnöjda med hur polisen hanterat det hela. Trots att polisen dömde ut banan så kunde de inte ge information om vilka åtgärder som måste vidtas på banan. Polisen menade att den informationen kunde hämtas via Svenska Jägareförbundet.

Sedan fick de ett e-post meddelande från polisen om att något tillstånd inte kommer att ges även om banan rustas så den uppfyller säkerhetsföreskrifterna i SäkB.

Nu har man ansökt om pengar både från kommunen och länsstyrelsen för upprustningen. Men eftersom man inte har tid att vänta på besked hoppas man nu att både medlemmar och sponsorer kan ge bidrag så att arbetet kan komma igång.
Det här rapporterar Skaraborgs Allehanda/sla.se.

AKTUELLT

Befarade vargskador var bett efter björn

Hälsingland (JJ) Den stövare som blev svårt biten av rovdjur på tisdagsförmiddagen, söder om Alfta och Bollnäs, attackerades av björn, inte varg. – Det var svårt att bedöma, säger besiktningsman Bert Eriksson.

Alla hundar uttagna inför Småhunds-SM

Ydre (JJ) På måndag släpps Sveriges tolv bästa drivande hundar i skogarna utanför Ydre. Då avgörs nämligen 2017 års upplaga av Småhunds-SM. Jaktjournalen liverapporterar såklart.

Fällde guldbock på första jakten

Falköping (JJ) Det blev max utdelning för 15-årige Emil Nilsson när han gick ut på sin första uppsiktsjakt: Han fällde en guldbock. – Vi hade sett den under sommaren men trodde inte att den var så stor, säger pappa Peter som satt bredvid och filmade dramatiken.

Känner sig lurade på godsjakt

Skåne (JJ) Tio jägare köpte jakt på ett gods och betalade tillsammans 130 000 kronor. Det visade sig dock att den som sålde jakten inte ägde marken i området.

Överviktiga jakthundar

Övervikten har ökat markant bland svenskarna de senaste åren. Och det verkar som om den trenden även gäller våra jakthundar.

Jägarna tvingas ta smällen

De senaste veckorna har det debatterats flitigt runt vildsvinsstammen och de skadeproblem som uppstått inom vissa områden. Man pratar om skador för mångmiljonbelopp som drabbar lantbruk, villaägare och trafik i första hand.

Annonser