Nu ska de rusta skjutbanan

Karlsborg(JJ) Skjutbanan i Forsvik används av många jägare. Men polisen dömde ut den i höstas. Nu har dock medlemmarna beslutat sig för att rusta upp den.

Flera åtgärder ska nu vidtas för att få banan godkänd igen.
– Markägaren ställer upp mycket och har tagit bort träd och sly. Vi ska gräva upp vallen, rensa sly och lägga på ett lager med flis. Blendern ska vi byta ut och sätta plåt som bekläs med trä, säger Ove Ljung, Fredrick Johansson och Joakim Leijon, som är med i arbetsgruppen i Forsviks jaktskytteklubb, till Skaraborgs Allehanda/sla.se.

De är dock missnöjda med hur polisen hanterat det hela. Trots att polisen dömde ut banan så kunde de inte ge information om vilka åtgärder som måste vidtas på banan. Polisen menade att den informationen kunde hämtas via Svenska Jägareförbundet.

Sedan fick de ett e-post meddelande från polisen om att något tillstånd inte kommer att ges även om banan rustas så den uppfyller säkerhetsföreskrifterna i SäkB.

Nu har man ansökt om pengar både från kommunen och länsstyrelsen för upprustningen. Men eftersom man inte har tid att vänta på besked hoppas man nu att både medlemmar och sponsorer kan ge bidrag så att arbetet kan komma igång.
Det här rapporterar Skaraborgs Allehanda/sla.se.

AKTUELLT

Olycka på Tullgarn

Tullgarn (JJ) En olycka inträffade i eftermiddag i samband med provkörning av en båt vid Swedish Game Fair, på Tullgarn, söder om Stockholm.

Ändrade magasinsregler för björnjägare

Tullgarn (JJ) Det ska bli tillåtet med femskottsmagasin i halvautomater vid björnjakt. Det meddelade landsbygdsminister Sven-Erik Bucht när han invigningstalade på Swedish Game Fair på fredagen.

Whiskymarinerad rådjurssadel

På frågan om vad som är det godaste viltköttet svarar de flesta rådjur. Jag håller med och min personliga favorit är en grillad rådjurssadel. 6 personer: 1 kg utskuren rådjurssadel Marinad: 1 dl fin rapsolja 2 skivade vitlöksklyftor ½ dl chilisås 2 msk mörk balsamvinäger 3 msk flytande honung ½ dl whisky Tillbehör: ½–1 kg

Björnjägarens Arci Odin – Inkallningsbar jaktmaskin

David Nilsson drog verkligen vinstlotten när han 2013 köpte sin första spets. Att det blev en gråhund var mest en slump. Nu fem år senare ångrar han inte sitt val. Svenska och finska jaktchampionen Björnjägarens Arci Odin har verkligen levererat.

Kan ett jakttillbehör ha med jaktetik att göra?

Det har länge förbryllat mig lite varför man så sällan ser en handkikare runt halsen på jägare i Sverige. Just handkikaren är ett sådant där tillbehör som faktiskt kan ha en jaktetisk funktion. Det finns siffror som pekar på att jägare i norden köper färre kikare än i Europa och övriga världen. I Norge har en del jägare kikare medan det verkar vara mycket ovanligt i Sverige och Finland.

Annonser