Nu ska även engelskspråkiga kunna ta jägarexamen

Göteborg (JJ) Med start i höst kommer även engelskspråkiga personer kunna ta jägarexamen. Bakom kursen står Mattias Wahle, studiefrämjandet, Göteborg. – Det finns helt klart ett stort intresse, säger han.

Mattias Wahle, jaktansvarig på Studiefrämjandet i Göteborg planerar nu för fullt inför den första engelskspråkiga jägarexamensutbildningen i landet. Foto: Privat

För engelskspråkiga personer är jägarexamen ingen lätt match. Men nu gör Studiefrämjandet i Göteborg en satsning.

Mattas Wahle, är en av initiativtagarna och kommer också vara kursledare.

– Det har funnits tankar om utbildning ett tag och när vi pratat med Svenska Jägareförbundet har det framkommit att de med jämna mellanrum fått frågan. Nu testar vi därför detta. Redan nu har vi en handfull intresserade och vi har knappt hunnit marknadsföra utbildningen än.

Enligt Mattias Wahle kommer utbildningen i mångt och mycket bestå av muntlig undervisning. Även examinationen kommer vara muntlig.

– Det finns inget engelsk undervisningsmaterial så jag kommer utgå från det svenska och översätta det till engelska. Lektionerna kommer vara mer i seminarieform där vi diskuterar mycket. Men eftersom examen riktas mot jakt i Sverige kommer eleverna ändå få lära sig många svenska jaktuttryck.

Utbildningen kommer starta i september och det finns åtta platser.

– Vi ska också försöka ta med deltagarna på praktisk jakt under utbildningen så de blir bekanta med traditionella svenska jakter. Det ska bli väldigt roligt.

Mattias Wahle har under flera år bott i England och talar engelska flytande.

 

AKTUELLT

Film: Här behöver viltet inte svälta ihjäl

Fagersta (JJ) Det kommer larmrapporter att vilt är på väg att svälta ihjäl runt om i Sverige. Ännu är det inte för sent att hjälpa djuren som Uwe och Kjell gör i Fagersta. Jaktjournalen hälsade på med filmkamera.

Webbradio: Så ska vargarna i Rackstadreviret tas bort

Värmland (JJ) Vargdödade jämthundshanen Emil kommer att betyda slutet för Rackstadreviret. Alfavargarna ska skjutas och länsstyrelsens förhoppning är att reviret upplöses, berättar länsstyrelsens rovdjurshandläggare, David Höök, i Jaktjournalens webbradio.

Annonser