Nu ska årets Drillingkung koras

Borås (JJ) Jagar du med drilling? Då är definitivt "Drillingkungen 2014" ett arrangemang du inte ska missa.

Bredareds Sportskytteklubb bjuder in jägare med drillingar till en unik tävling den 27 juli. Men det gäller att anmäla sig i tid, max antal deltagare är satt till 20 stycken.

Tävlingen är öppen för du som har en drilling av klassisk modell med två hagel och en kulpipa. Man tävlar i fyra olika övningar, bäste skytte blir årets Drillingkung.

Sporting: På sportingbanan skjuter man ett kulskott på markmål, direkt på skottet kommer två lerduvor, skottdoublé. Därefter kommer en skottdoublé sportingduvor. Detta sker på fem stationer. Totalt fem kulskott och 20 hagel.

Älg: Två löp på 5-ringad älg (som jägarexamen). Fyra kulskott.

Gris & bock: Fyra kulskott på tre minuter. Två på råbock ca 100 m och två på vildsvin, ca 50 m.

Vildsvinstrio: Först skott mot lerduva, då startar vildsvinsfigur som påskjuts med kula följt av ett hagelskott mot lerduva. Avstånd 25 m. Två löp, totalt fyra hagel och två kulskott.

Mer info mailas efter anmälan, sista anmälningsdag är den 14 juli. Ammälan skickas till, e-post: henrik.einarsson@bredband.net.

AKTUELLT

Jaktfilm: Se när bocken fälls

I nya numret av Jaktjournalen återfinns ett bockjaktreportage signerat Julius Berg. Han hade också filmkamera med sig och fick skottsekvensen på den udda bocken fångad på film.

Stövar-SM för rävhundar flyttas

Värmland (JJ) Stövar-SM för rävhundar kommer inte som planerat att arrangeras i Norrbottens län. I stället blir det Värmlands stövarklubb som tar över stafettpinnen och arrangerar mästerskapet i vinter.

SKK och Agria fortsätter samarbete

Kungsbacka (JJ) Svenska kennelklubben och försäkringsbolaget Agria har skrivit under ett nytt avtal för fortsatt samarbete i ytterligare sju år. Avtalet innebär bland annat att Agria SKK forskningsfond även fortsättningsvis bidrar till forskning till nytta för hund och katt.

Säljer mer än 550 åtelkameror i månaden

Kungsbacka (JJ) Bara hos Hylte Jakt & Lantman och Z-Aim säljs mer än 550 åtelkameror i månaden. Nu är frågan om försäljningen kan öka ytterligare sedan kamerorna blivit möjliga att använda utan tillstånd för jägare.

Annonser