Nu ska årets Drillingkung koras

Borås (JJ) Jagar du med drilling? Då är definitivt "Drillingkungen 2014" ett arrangemang du inte ska missa.

Bredareds Sportskytteklubb bjuder in jägare med drillingar till en unik tävling den 27 juli. Men det gäller att anmäla sig i tid, max antal deltagare är satt till 20 stycken.

Tävlingen är öppen för du som har en drilling av klassisk modell med två hagel och en kulpipa. Man tävlar i fyra olika övningar, bäste skytte blir årets Drillingkung.

Sporting: På sportingbanan skjuter man ett kulskott på markmål, direkt på skottet kommer två lerduvor, skottdoublé. Därefter kommer en skottdoublé sportingduvor. Detta sker på fem stationer. Totalt fem kulskott och 20 hagel.

Älg: Två löp på 5-ringad älg (som jägarexamen). Fyra kulskott.

Gris & bock: Fyra kulskott på tre minuter. Två på råbock ca 100 m och två på vildsvin, ca 50 m.

Vildsvinstrio: Först skott mot lerduva, då startar vildsvinsfigur som påskjuts med kula följt av ett hagelskott mot lerduva. Avstånd 25 m. Två löp, totalt fyra hagel och två kulskott.

Mer info mailas efter anmälan, sista anmälningsdag är den 14 juli. Ammälan skickas till, e-post: henrik.einarsson@bredband.net.

AKTUELLT

Åklagarbeslut: Ny utredning om skånsk jakthärva

Skåne (JJ) Det blir en ny polisutredning i den skånska jakthärva där jägare lurats på jakt. Det har chefsåklagare Pernilla Åström beslutat efter att ha granskat de lurade jägarnas överklagan. – Jättebra, säger en av de drabbade, Christoffer Frank.

Liten lodjursjakt i vinter

Kungsbacka (JJ) Det blir en historiskt liten lodjursjakt i Mellansverige i vinter. Endast 13 lodjur får skjutas i tre län. – Frågan är om det är vettigt att försöka hålla lostammen på den nivå som myndigheterna gör, säger Jägareförbundets rovdjursexpert, Gunnar Glöersen.

M: Förenkla för laglydiga vapenägare!

Kungsbacka (JJ) Det borde vara möjligt för jägare och sportskyttar att äga fler vapen än i dag. Det skriver moderaternas landsbygdspolitiske talesperson, Sten Bergheden, och moderate riksdagsmannen John Widegren i den här debattartikeln.

Webbradio: Så resonerar rätten om Benelli MR1

Kungsbacka (JJ) Kammarrättens dom om halvautomaten Benelli MR1 tas emot med bestörtning bland svenska jägare och skyttar. I Jaktjournalens webbradio förklarar ordföranden i målet, kammarrättsråd Marie-Louise Kraft, hur domstolen resonerat.

Annonser