Nu är Stövar-SM Hare igång

Vindeln (JJ) Det har kommit snö över tävlingsområdet för Stövar-SM Hare. – Det kan bli svårt att hitta harspår, kommenterar Jaktjournalens Ted Karlsson strax före start.

Joakim Andersson, Bygdeå, och hamiltonstövaren Bola klara för start. Foto: Ted Karlsson

När detta skrivs anländer de tio ekipagen till tävlingsrutorna.

– Det har kommit cirka fem centimeter nysnö och SMHI har lovat lätt snöfall under dagen. Frågan är om hararna rört sig någonting, säger Ted Karlsson.

Å andra sidan är det landets tio bästa stövare som letar efter hararna, så mycket mer går inte att göra.

Här på Jaktjournalens hemsida följer du liverapporteringen från de två tävlingsdagarna.

AKTUELLT

Hemliga vargjakter – för att stoppa aktivister?

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets ordförande, Torbjörn Larsson, utesluter inte att samhället i framtiden måste hemligstämpla vargjakterna – för att slippa sabotage från aktivister. – Problemen i Västmanland ligger högt på vår prioriteringslista, säger Torbjörn Larsson i Jaktjournalens webbradio.

Bus drunknade – återupplivades mirakulöst

Borås (JJ) Magnus Erntson, Fritsla, var i helgen nära att förlora sin drever-basset-taxkorsning, Liten Bus, vid ett allvarligt drunkningstillbud. – Hon var död en stund, eller så nära död man kan vara. Men mina kompisar fick liv i henne med hjärtmassage och konstgjord andning, säger Magnus.

Jägare och fiskare i aktion mot skarvarna

Kungsbacka (JJ) Svenska Jägareförbundet och Sveriges sportfiske- och fiskevårdsförbund vill ha mer skarvjakt i Sverige. Ett första steg för de båda förbunden är en ansökan om att få börja minska bestånden i Västra Götaland.

Annonser