Nu är Stövar-SM Hare igång

Vindeln (JJ) Det har kommit snö över tävlingsområdet för Stövar-SM Hare. – Det kan bli svårt att hitta harspår, kommenterar Jaktjournalens Ted Karlsson strax före start.

Joakim Andersson, Bygdeå, och hamiltonstövaren Bola klara för start. Foto: Ted Karlsson

När detta skrivs anländer de tio ekipagen till tävlingsrutorna.

– Det har kommit cirka fem centimeter nysnö och SMHI har lovat lätt snöfall under dagen. Frågan är om hararna rört sig någonting, säger Ted Karlsson.

Å andra sidan är det landets tio bästa stövare som letar efter hararna, så mycket mer går inte att göra.

Här på Jaktjournalens hemsida följer du liverapporteringen från de två tävlingsdagarna.

AKTUELLT

Ellinge Game Fair lockar jägarna

Eslöv (JJ) I slutet av augusti blir det premiär för Ellinge Game Fair på Ellinge Slott strax utanför Eslöv. I samarbete med Jaktgrossisterna kommer besökarna att kunna ta del av årets utrustningsnyheter. Jaktjournalen har utsetts till officiell mässtidning och kommer självklart också att finnas på plats.

Så ska Sverige spöa Norge i första NM för ledhundar

Nora (JJ) I månadsskiftet augusti-september avgörs det första nordiska mästerskapet för ledhundar. – Taktiken är träning och åter träning, säger norabon Tomas Lager, som leder det svenska landslaget i tävlingarna, i Jaktjournalens webbradio.

Projekt vill lyfta viltköttet

Töreboda (JJ) Det nystartade projektet ”Rätt vilt till rätt kund” vill främja en så kort viltvarukedja från skog till matbord som möjligt. Med information och utbildning vill projektledare Per Åke Jern lyfta fram viltköttet som en råvara som kan erbjudas på både privata och offentliga menyer.

Debatt: Allt mindre trovärdigt att varg inte planterats ut

De norska akademikerna Øyvind Øverli och Torstein Steine finner det allt mindre trovärdigt att planerna på utplantering av varg i Sverige aldrig genomförts. Det skriver Øverli och Steine i den här debattartikeln, som först publicerades av norska sajten Forskning.no

Annonser