Nu är åtta vargar fällda i Dalarna

Nu har länsstyrelsen i Dalarna uppdaterat antalet fällda och påskjutna vargar.

Vargjakten avlyst i Dalarna. Åtta vargar skjutna.

Länsstyrelsen Dalarna har beslutat att avlysa den pågående vargjakten tills vidare.

Strax innan beslutet fattades kl. 13.35 på lördagen, sköts ytterligare två vargar, dels i skogarna kring Mora och dels i Furudal i Rättviks kommun.

Därmed har alltså åtta vargar hittills fällts i jakten. Det innebär att endast en varg återstår av den totala kvoten på nio vargar i Dalarna.

Dessutom pågår eftersök av sex vargar som har påskjutits. Tre vargar har påskjutits i Äppelbo, en i Vansbro, en i Rättvik och en varg eftersöks i Leksand.

Innan utredning har gjorts om resultatet av påskjutningarna, måste jakten ligga nere.För närvarande finns alltså rapporter på åtta fällda vargar i Dalarna.

Två vargar har skjutits i Siljansnäs, en i Lövsjön i Grangärde, en i Orsa, en i Sörskog norr om Bjursås, en i Boda och en Furudal i Rättvik, samt en varg i Mora, uppger länsstyrelsen i Dalarna.

28 kommentarer

 • Grattis
  Idag känner man sig stållt att kalla sig svensk efter flera decenier av besvikelser.

 • Grattis
  Kjempebra svensker..
  Få bort den vargen fra skogen, på tide vi kunne gjøre dette i Norge også..
  Veldig bra:)

 • grattis!
  man får rysningar när man ser hur bra det går. tänk att ni äntligen fick lov.glesbygdsbefolkningen måste känna sig som människor igen.

 • Svensk vargjakt
  Man får dessutom tänka på att det inte har jagats varg på detta sätt i Sverige på väldigt länge. Nu får jägarkåren mer erfarenhet kring vargjakt…

 • Tragisk djurjakt.
  Hur kan vi låta några varggalna jägare skjuta våra rovdjur och sedan ståta med denna bravad.
  OFATTBART!

 • Jo det är kanske ofattbart
  om man inte bor i ett vargrevir. Gör man det är vargjakten helt plötsligt ”mycket förståelig” och nödvändig nu när vi fått vargen tillbaka…

 • Räkna igen
  Enligt SVA:s hemsida sköts 11 vargar i Dalarna dvs. två för mycket.

 • LÅT VARGEN LEVA
  Även vargar är levande individer De skjuts pga av fördomar Att de attackerar våra tamhundar Ja det vet alla Men se till att ha koll på era hundar Jag har själv hund 2 st men inte skulle jag släppa dem ur mitt synfällt Även om jag nu inte har varg runt mig Så inse att även vargen tillhör jorden och hör hemma i våra skogar Jag skulle välkomna dem i skogarna runt där jag bor

 • Fegt
  Att ni är så rädda för vargen….otroligt! Varför skjuta ihäl alla hundars stamfader. Skjut istället alla bjäbbiga jämthundar

 • En underbar dag!
  På väg mot ett lite bättre sverige,synd bara att man inte kunde vara med:(.Men det kommer ju fler tillfällen!:)

 • storstadsiddi
  Ska vi på landsbyggden bestämma över era vägtullar i stocholm oxå?

 • Sorgligt
  sorgligt ‘är det , gråter för varje varg som skjutits……………..

 • Hurra!
  Nu kanske gråben får tillbaks sin skygghet mot människan.

  Grattis alla skyttar. Och för er som talar om så illa ni mår av detta, stäng ned sidan!

 • Her er det vel noe som ikke stemmer?
  Dere som er så flinke til å kritisere Nordmenn anng. ulvejakt.
  Jeg ble sjokkert da jeg leste dette… Har ALLTID sett opp til dere Svensker, FORDI dere bevarer Ulven…
  Hvorfor skal dere Skyte Dem..
  HELT FORFERDELIG!!!

 • Kvalmt
  Og til deg som ber folk stenge siden…
  Jeg blir Kvalm…
  Hvem sier at dere har rett til å bestemme over Liv og Død????

 • Straffbart
  Ja du Peter, du vet väl att man kan hamna i fängelse när man uppmanar till mord!!!

 • Hmmm
  Bra med varg avskjutning! Alla som tycker att vargen inte borde skjutas! tänk på att avskjutningen på älg hela tiden stiger för att undgå faror på väg och ungskog! men det ”skriker ingen om…

 • TRAGISKT!!!
  Jag tycker att det är så otroligt tragiskt att människan inte kan förstå att det är vårat eget fel! Vi bygger där vargen har levt i många år, kanske vi borde förstå att det får konsekvenser?! Människan är det enda som förstår den här världen, inse det!

 • TRAGISKT!!!
  * människan är den enda som FÖRSTÖR världen.. Skulle det så såklart.

 • Ingen lösning
  Det är ingen lösning att skjuta varg för att hålla viltbeståndet ”intakt” för att kunna bedriva avskjutning på älgar som det – följaktligen – finns för mycket av. Låt vargen ta älg, hjort och rådjur. Det gör de om det finns tillräckligt. Bygg ordentliga stängsel kring era får (vargar dödar och lemlästar inte hejdlöst om de får fungera normalt, men det får de inte idag) eller köp in ett par lamadjur som vaktar bräkisarna. Angående avskjutning på vilt för att minska olyckor kring vägarna så är detta en fråga för Vägverket, inte jägarna. Bygg vilstängsel! Och förbättra vägstandarden i landet när ni ändå är igång… Sverige är på god väg att bita sig själv i ändan. Ordentligt.

 • vargjakt
  dagens tips.

  banna lola från alla befintliga jaktforum och dyligt.

  gör det ont innanför pälsen på dig nu lola när vi äntligen får börja beskatta en vargstam som folk som lever och verkar i skogslänen inte vill ha???

 • vargjakt
  Toonie.

  vilken värld lever du i då??

  knappast en som bygger på verkligheten!!!

  ska vägverket skjuta älgar nu??

  och så ska här importeras lamor..

  prescis som gäller för vargen får inte utplantering ske,vilket redan skett med vargen.

  och så ska du ha ut lamor i landet också.

  rulla upp mössan för ögonen nu och försök lev i verkligheten i stället..

 • Less
  Jag blir så trött på att höra dessa ständiga tjat om att dom som lever när vargen i naturen har rätt att skjuta varg för dom inte vill ha dom nära. Men bo inte i naturen då! Vargen är en del av naturen, så bara för att människan gillar att bo i naturen och höra fåglarna kvittra så betyder det inte att vi ska döda det som vi inte gillar. Det måste verkligen fattas något i deras hjärnor? Seriöst, lägg ner. Jag är själv uppväxt och har bott i naturen i hela mitt liv, jag har alltid haft denna åsikt och kommer alltid att ha. Lever man i naturen får man acceptera att vargen kan finnas runt omkring, det är deras hem! Ni är tragiska som inte kan inse det. Människan kanske ska sluta tro att dom kan göra hur dom vill med allt på jorden, märker vi inte att vi redan håller på att försöra den tillräckligt? Tragiskt!

AKTUELLT

Webbradio: Ingen vargjakt i norra Värmland?

Värmland (JJ) Länsstyrelsens ståndpunkt om vargpopulationen i norra Värmland har retat upp jägarnas representant i viltförvaltningsdelegationen, Lennart Johannesson. – Att kalla norra Värmland för spridningszon för varg till Dalarna är bedrövligt, säger Lennart Johannesson i Jaktjournalens webbradio.

Webbradio: Älg fälld i Jaktjournalens Vinnarjakt

Jämtland (JJ) Det går bra för jägarna i Jaktjournalens Vinnarjakt i Lidsjöberg i nordvästra Jämtland. På onsdagsförmiddagen fälldes en älg och Tomas Jonsson från Delsbo hade björn på sitt pass. Hör rapporten från jakten i Jaktjournalens webbradio.

Ännu en hund tagen av varg i gamla Rialareviret

Stockholm (JJ) På onsdagsmorgonen kom ytterligare en anmälan om en sällskapshund som blivit tagen av varg i det gamla Rialareviet. – Hundägaren säger att hon var bara någon meter från sin hund när vargen hoppade upp på stigen och tog den, berättar Mikael Pettersson vid polisen.

Annonser