Nu är åtta vargar fällda i Dalarna

Nu har länsstyrelsen i Dalarna uppdaterat antalet fällda och påskjutna vargar.

Vargjakten avlyst i Dalarna. Åtta vargar skjutna.

Länsstyrelsen Dalarna har beslutat att avlysa den pågående vargjakten tills vidare.

Strax innan beslutet fattades kl. 13.35 på lördagen, sköts ytterligare två vargar, dels i skogarna kring Mora och dels i Furudal i Rättviks kommun.

Därmed har alltså åtta vargar hittills fällts i jakten. Det innebär att endast en varg återstår av den totala kvoten på nio vargar i Dalarna.

Dessutom pågår eftersök av sex vargar som har påskjutits. Tre vargar har påskjutits i Äppelbo, en i Vansbro, en i Rättvik och en varg eftersöks i Leksand.

Innan utredning har gjorts om resultatet av påskjutningarna, måste jakten ligga nere.För närvarande finns alltså rapporter på åtta fällda vargar i Dalarna.

Två vargar har skjutits i Siljansnäs, en i Lövsjön i Grangärde, en i Orsa, en i Sörskog norr om Bjursås, en i Boda och en Furudal i Rättvik, samt en varg i Mora, uppger länsstyrelsen i Dalarna.

AKTUELLT

Film: Här behöver viltet inte svälta ihjäl

Fagersta (JJ) Det kommer larmrapporter att vilt är på väg att svälta ihjäl runt om i Sverige. Ännu är det inte för sent att hjälpa djuren som Uwe och Kjell gör i Fagersta. Jaktjournalen hälsade på med filmkamera.

Webbradio: Så ska vargarna i Rackstadreviret tas bort

Värmland (JJ) Vargdödade jämthundshanen Emil kommer att betyda slutet för Rackstadreviret. Alfavargarna ska skjutas och länsstyrelsens förhoppning är att reviret upplöses, berättar länsstyrelsens rovdjurshandläggare, David Höök, i Jaktjournalens webbradio.

Annonser