Novemberprovet genomfört trots nysnö på flera håll

Falköping (JJ) Precis som i fjol bestämde sig vintern för att komma på besök till Falköping lagom till Novemberprovets genomförande, men trots vitt slask på några av områdena genomfördes provet som planerat. 18 förstapris delades ut bland de 140 provstarterna.

Full fart på stubben. Här strävhåret Pimens Charlie som startade i UKL. Foto: Per Jonson

Birger Knutsson, Västsvenska Vorstehklubben, var en av provledarna. Han är mycket nöjd med provdagarna trots snön som överraskade många av deltagarna när de vaknade på förläggningen i Falköping i lördags morse.

Eftersom ett 70-tal hundar startade både lördag och söndag fanns ett stort antal provmarker med tillgång på fasaner och rapphöns tillgängliga. Snön mötte en del av ekipagen under lördagen men på andra håll låg stubbarna bara och solen sken.

Under de två jaktprovsdagarna erhölls totalt 18 förstapris (sex förstapris i Unghundsklass, åtta förstapris i Öppen klass och fyra förstapris i Elitklass). Två hundar erövrade jaktchampionat; Fugleskogen`s Trinny samt Vijaga Prima.

Klicka här för fullständig resultatlista>>

Domare Mikael Sjöqvist (mitten) instruerar deltagarna. Foto: Per Jonson

AKTUELLT

Hemliga vargjakter – för att stoppa aktivister?

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets ordförande, Torbjörn Larsson, utesluter inte att samhället i framtiden måste hemligstämpla vargjakterna – för att slippa sabotage från aktivister. – Problemen i Västmanland ligger högt på vår prioriteringslista, säger Torbjörn Larsson i Jaktjournalens webbradio.

Bus drunknade – återupplivades mirakulöst

Borås (JJ) Magnus Erntson, Fritsla, var i helgen nära att förlora sin drever-basset-taxkorsning, Liten Bus, vid ett allvarligt drunkningstillbud. – Hon var död en stund, eller så nära död man kan vara. Men mina kompisar fick liv i henne med hjärtmassage och konstgjord andning, säger Magnus.

Jägare och fiskare i aktion mot skarvarna

Kungsbacka (JJ) Svenska Jägareförbundet och Sveriges sportfiske- och fiskevårdsförbund vill ha mer skarvjakt i Sverige. Ett första steg för de båda förbunden är en ansökan om att få börja minska bestånden i Västra Götaland.

Annonser