Novemberprovet genomfört trots nysnö på flera håll

Falköping (JJ) Precis som i fjol bestämde sig vintern för att komma på besök till Falköping lagom till Novemberprovets genomförande, men trots vitt slask på några av områdena genomfördes provet som planerat. 18 förstapris delades ut bland de 140 provstarterna.

Full fart på stubben. Här strävhåret Pimens Charlie som startade i UKL. Foto: Per Jonson

Birger Knutsson, Västsvenska Vorstehklubben, var en av provledarna. Han är mycket nöjd med provdagarna trots snön som överraskade många av deltagarna när de vaknade på förläggningen i Falköping i lördags morse.

Eftersom ett 70-tal hundar startade både lördag och söndag fanns ett stort antal provmarker med tillgång på fasaner och rapphöns tillgängliga. Snön mötte en del av ekipagen under lördagen men på andra håll låg stubbarna bara och solen sken.

Under de två jaktprovsdagarna erhölls totalt 18 förstapris (sex förstapris i Unghundsklass, åtta förstapris i Öppen klass och fyra förstapris i Elitklass). Två hundar erövrade jaktchampionat; Fugleskogen`s Trinny samt Vijaga Prima.

Klicka här för fullständig resultatlista>>

Domare Mikael Sjöqvist (mitten) instruerar deltagarna. Foto: Per Jonson

AKTUELLT

Ellinge Game Fair lockar jägarna

Eslöv (JJ) I slutet av augusti blir det premiär för Ellinge Game Fair på Ellinge Slott strax utanför Eslöv. I samarbete med Jaktgrossisterna kommer besökarna att kunna ta del av årets utrustningsnyheter. Jaktjournalen har utsetts till officiell mässtidning och kommer självklart också att finnas på plats.

Så ska Sverige spöa Norge i första NM för ledhundar

Nora (JJ) I månadsskiftet augusti-september avgörs det första nordiska mästerskapet för ledhundar. – Taktiken är träning och åter träning, säger norabon Tomas Lager, som leder det svenska landslaget i tävlingarna, i Jaktjournalens webbradio.

Projekt vill lyfta viltköttet

Töreboda (JJ) Det nystartade projektet ”Rätt vilt till rätt kund” vill främja en så kort viltvarukedja från skog till matbord som möjligt. Med information och utbildning vill projektledare Per Åke Jern lyfta fram viltköttet som en råvara som kan erbjudas på både privata och offentliga menyer.

Debatt: Allt mindre trovärdigt att varg inte planterats ut

De norska akademikerna Øyvind Øverli och Torstein Steine finner det allt mindre trovärdigt att planerna på utplantering av varg i Sverige aldrig genomförts. Det skriver Øverli och Steine i den här debattartikeln, som först publicerades av norska sajten Forskning.no

Annonser