Norska tjuvjägare kan bli häktade

Kungsbacka (JJ) I går slog lokal Polis samt Økokrim till mot 12 personer som misstänks för illegal jakt på varg i Hedmark. De misstänkta kan nu komma att häktas.

Enligt Tarjei Istad på Økokrim är personerna både misstänkta för illegal vargjakt och försökt till illegal vargjakt. Dessutom är misstänkta för organiserad brottslighet eftersom det finns tecken på att de haft ett nätverk.

Än så längen vill inte Økokrim eller norsk Polis gå ut med detaljer om de påträffat någon skjuten varg men Tarjei Istad säger till den norska kvällstidningen VG att elektorniskt bevismaterial nu ska gås igenom.

– Vårt intryck är att de gripna personerna förföljt vargar, varit ute och spårat dem och sedan meddelar varandra om vargarnas rörelsemönster. Vi hoppas nu finna elektroniskt bevis i det beslagtagna materialet.

Beslut om häktning kommer ske i slutet av den här veckan.

AKTUELLT

Jägare i stor insats mot barnsexhandel

Stockholm (JJ) Jägarkåren är stor och när den går samman händer det grejer. I just nu pågående kampanj Musikhjälpen har jägarnas insamlingsbössa redan dragit in mer än 100 000 kronor.

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Annonser