Norska tjuvjägare kan bli häktade

Kungsbacka (JJ) I går slog lokal Polis samt Økokrim till mot 12 personer som misstänks för illegal jakt på varg i Hedmark. De misstänkta kan nu komma att häktas.

Enligt Tarjei Istad på Økokrim är personerna både misstänkta för illegal vargjakt och försökt till illegal vargjakt. Dessutom är misstänkta för organiserad brottslighet eftersom det finns tecken på att de haft ett nätverk.

Än så längen vill inte Økokrim eller norsk Polis gå ut med detaljer om de påträffat någon skjuten varg men Tarjei Istad säger till den norska kvällstidningen VG att elektorniskt bevismaterial nu ska gås igenom.

– Vårt intryck är att de gripna personerna förföljt vargar, varit ute och spårat dem och sedan meddelar varandra om vargarnas rörelsemönster. Vi hoppas nu finna elektroniskt bevis i det beslagtagna materialet.

Beslut om häktning kommer ske i slutet av den här veckan.

AKTUELLT

Jaktfilm: Se när bocken fälls

I nya numret av Jaktjournalen återfinns ett bockjaktreportage signerat Julius Berg. Han hade också filmkamera med sig och fick skottsekvensen på den udda bocken fångad på film.

Stövar-SM för rävhundar flyttas

Värmland (JJ) Stövar-SM för rävhundar kommer inte som planerat att arrangeras i Norrbottens län. I stället blir det Värmlands stövarklubb som tar över stafettpinnen och arrangerar mästerskapet i vinter.

SKK och Agria fortsätter samarbete

Kungsbacka (JJ) Svenska kennelklubben och försäkringsbolaget Agria har skrivit under ett nytt avtal för fortsatt samarbete i ytterligare sju år. Avtalet innebär bland annat att Agria SKK forskningsfond även fortsättningsvis bidrar till forskning till nytta för hund och katt.

Säljer mer än 550 åtelkameror i månaden

Kungsbacka (JJ) Bara hos Hylte Jakt & Lantman och Z-Aim säljs mer än 550 åtelkameror i månaden. Nu är frågan om försäljningen kan öka ytterligare sedan kamerorna blivit möjliga att använda utan tillstånd för jägare.

OK till lodjursjakt i vinter

Stockholm (JJ) Naturvårdsverket ger klartecken till länsstyrelserna att besluta om licensjakt på lodjur. Vinterns inventeringar ska ha visat att lodjursstammen är nästan exakt lika stor i år som förra året.

Annonser