Norska fiskaren berättar om björndramat i Uvdal

NORGE(JJ). Den norska fiskaren som flydde från en björn och upp på ett tak har berättat för NRK.no om dramat. - Selvfølgelig var jeg redd, og adrenalinet kokte kraftig, säger Torstein Røisgaard till NRK.no.

Fisketuren kom att bli hans livs fiskehistoria. När han stod och fiskade såg han plötsligt brunbjörnen bara 50 meter bort vid ett vattendrag. Efter att han sakta backat från platsen sprang han sedan mot ett båthus.

Han berättar för NRK.no att han hörde ljudet av björnen bakom sig när han sprang.
Han misslyckades först med att komma upp på taket till båthuset, men till slut tog han sig upp.
Røisgaard räddades efter flera timmar av en helikopter.

Fotnot: Se även notis den 19/7.

0 kommentarer

AKTUELLT

Webbradio: Ingen vargjakt i norra Värmland?

Värmland (JJ) Länsstyrelsens ståndpunkt om vargpopulationen i norra Värmland har retat upp jägarnas representant i viltförvaltningsdelegationen, Lennart Johannesson. – Att kalla norra Värmland för spridningszon för varg till Dalarna är bedrövligt, säger Lennart Johannesson i Jaktjournalens webbradio.

Webbradio: Älg fälld i Jaktjournalens Vinnarjakt

Jämtland (JJ) Det går bra för jägarna i Jaktjournalens Vinnarjakt i Lidsjöberg i nordvästra Jämtland. På onsdagsförmiddagen fälldes en älg och Tomas Jonsson från Delsbo hade björn på sitt pass. Hör rapporten från jakten i Jaktjournalens webbradio.

Ännu en hund tagen av varg i gamla Rialareviret

Stockholm (JJ) På onsdagsmorgonen kom ytterligare en anmälan om en sällskapshund som blivit tagen av varg i det gamla Rialareviet. – Hundägaren säger att hon var bara någon meter från sin hund när vargen hoppade upp på stigen och tog den, berättar Mikael Pettersson vid polisen.

Varför väcker ni björnar, Brunberg?

Kungsbacka (JJ) En film på Youtube visar hur svenska forskare gräver ut och väcker en björn i vinteridet. Vi frågar Sven Brunberg på Skandinaviska björnforskningsprojektet varför de väcker björnar.

Vinnarjakt på gång

Lidsjöberg (JJ) I dag reser vi på Jaktjournalen till Ströms Vattudal för att spendera ett par jaktdagar tillsammans med fem taggade prenumeranter.

Annonser