Norsk varg i Stockholm

Tyresö (JJ) En varg från Norge rör sig i trakterna av Tyresö i Stockholm.

Vid 20-tiden i torsdags fotograferade jägaren Arne Holmqvist ett djur som han är säker på var en varg.

Det började med att att han såg ett rådjur.

– Sen såg jag lite längre ner på vägen något vilt, och det var inte rådjur. Jag gasade på och kom nära – och då såg jag att det var varg! Den hade ett halsband på sig, lunkade på över gärdet, ner i diket och satte sig ner. Sedan lunkade den upp i skogen ner mot Storskogen, berättar Arne Holmqvist för Mitt i Tyresö.

Han tycker vargen såg mager och sliten ut, rent av skabbangripen.

Länsstyrelsens besiktningsman, Arne Söderberg, bekräftar för tidningen att en varg som märktes i Norge rör sig i området. Signalerna från GPS-halsbandet visar att den är i trakten

AKTUELLT

Skyddsjakten i Rackstad: ”Vi hoppas få bort hanen”

Värmland (JJ) Länsstyrelsen har beslutat om skyddsjakt på en andra varg i Rackstadreviret. Sex jakthundar har dödats eller skadats av vargarna och så sent som på lördagen inträffade en ny attack. – Vi hoppas få bort hanen i flocken, säger Bertil Forsberg, jaktledare och talesperson för jägarna i området.

Nyupptäckt invandrad varg i Norrbotten

Arvidsjaur (JJ) Tack vare spårsnö har länsstyrelsens personal kunnat spåra en varg öster om Arvidsjaur. Enligt DNA-analys härstammar vargen från den finsk-ryska populationen.

Rackstadvarg fälld

Arvika (JJ) Flera hundar har attackerats av varg i Rackstadreviret, Värmland. I går sköts därför en varg i området eftersom länsstyrelsen beslutat om skyddsjakt på grund av incidenterna.

Annonser