Norsk jägare dog av vådaskott

Östersund(JJ) På fredag morgon hittades den försvunne norske jägaren död. Enligt polisen var orsaken ett vådaskott.

Mannen anmäldes försvunnen på torsdag kväll efter att han gått ut på fågeljakt. När han inte återvände gjorde hans sällskap en anmälan om att han försvunnit.

Under natten mot fredag sökte polisen efter mannen och han hittades avliden på fredag morgon. Enligt polisen handlar det om en olyckshändelse och det finns ingen misstanke om brott.
Det här rapporterar Länstidningen Östersund.

AKTUELLT

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Vargen i Arvidsjaur stött ett par mil söderut

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsens personal har lyckats stöta vargen ett par mil från Arvidsjaur och renarna i Västra Kikkejaure sameby. – Men här har den varit förut, så den har nog bara gått sin vanliga runda, säger en renskötare i Mausjaur sameby.

Film: Leif sågade loss älgen

Stockholm (JJ) Leif Gisslén räddade sannolikt livet på en älg i Stockholms skärgård i onsdags morse. Älgen hade fastnat i en gunga och Leif hjälpte den loss.

Annonser