Norrfalk kritiserar Naturvårdsverket

Dalarna(JJ) Maria Norrfalk, landshövding i Dalarna, riktar kritik mot att Naturvårdsverkets hanterande av vargfrågan. Hon menar att besluten om vargjakt bör tas ute i länen.

I dag kommer troligen Naturvårdsverket med beslutet om vargjakt. Men Norrfalk är kritisk, liksom flera kollegor till henne. 

– Vi har jobbat i länet, vi har jobbat i alla andra län, vi har samverkat och äntligen kommit fram till ett förslag. Men nu verkar det som att Naturvårdsverket inte alls lyssnar på oss. Det känns jättetråkigt och fel, säger Maria Norrfalk till Sveriges Radio P4 Dalarna.

AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser