Normas vd avgår

Årjäng (JJ) Ammunitionstillverkaren Normas vd Torbjörn Lindskog avgår efter 17 år vid rodret och kan blicka tillbaka på ett företag som vuxit och stärkt sin position på marknaden. – Det har varit en fantastiskt rolig tid, säger han.
Torbjörn Lindskog på en av sina mest minnesvärds jakter, vildsrensjakt i Norge. Foto: Norma

Under styrelsemötet på IWA-mässan avgick formellt Normas vd Torbjörn Lindskog. Han rekryterades till företaget för 17 år sedan och går nu i pension. Under sin tid på ammunitionsfabriken har han fått volymerna att öka och i år förväntas Norma omsätta cirka 300 miljoner kronor.

– Nu går det väldigt bra. Vi har fått ta in 20-25 personer och gått upp till skift för första gången någonsin, säger Torbjörn Lindskog.

Torbjörn Lindskog beskriver sin tid på fabriken väldigt rolig.

– Jag lyckades få i hop medarbetarna till ett team och jag var dessutom fri att utforma företaget som jag ville. Att få jobba med ammunition är spännande och produkten i sig förmedlar en känsla. Dessutom har jag haft privilegiet att få jaga mig runt världen. När jag tänker på vad jag fått vara med om måste jag nästan nypa mig i armen, säger han.

Ny vd för företaget är Paul-Erik Toivo som tidigare bland annat varit vd för Sako innan företaget köptes upp av Beretta. Torbjörn Lindskog rekryterade honom själv och har fullt förtroende för sin efterträdare.

Blir det någon jakt framöver nu då?

– Jag har frågat personalen om jag får vara med och jaga älg och jag får vara med på alla tre jakterna, säger Torbjörn Lindskog och skrattar

AKTUELLT

Nu drar Stövar-SM för rävhundar igång

Skövde (JJ) Hela helgen vankas stövarfest utanför Skövde. Det är nämligen dags för Stövar-SM för rävhundar 2018. Har du inte chans att bevittna mästerskapet på plats gör vi allt för att du ska få med dig tävlingen ändå.

Debatt: Vi behöver skjuta fler vargar i Sverige

Svenska Rovdjursföreningens styrelseledamot Björn Ljunggren har i en debattartikel i en lång rad svenska dagstidningar efterlyst fler vargar i Sverige. Här svarar jägaren Anders Lindell på Ljunggrens artikel och föreslår istället utökad vargjakt.

Annonser