Normarks varnar för Rottweil-patroner med BRENNEKE kulor

Den Svenska generalagenten, Normarks, i Malung, går nu ut med en varning för Rottweilpatroner med orginal BRENNEKE kulor. De senaste månaderna har det inträffat att kulor fastnat i gevärspipor.

Vi har fått kännedom om att det under de senaste månaderna har hänt att skott i enstaka fall har fastnat i gevärspipan vid användning av Rottweil-patroner med original BRENNEKE kulor liksom GECO brennekepatroner.
RUAG Ammotec har i egenskap av högkvalitetstillverkare av ammunitionsprodukter undersökt varje enskilt fall och har försökt att reda ut dessa in i minsta detalj. De omfattande tester och efterforskningar som gjorts tyder på att det rör sig om uppträdande innerballistiska störningar. När patronerna används fackmässigt och varningsinformationen på förpackningen beaktas föreligger ingen risk för skytten vid något tillfälle.
Då det emellertid har hänt att pipor skadats, vill vi utesluta alla risker för de användare som har förtroende för Rottweil-ammunitionsprodukter. Vi har därför beslutat oss för att varna för fortsatt användning av Rottweil-patroner med original- BRENNEKE kulor, liksom GECO brennekepatroner. Berörda är bara patroner med partinumren med X,Y eller Z som fjärde position (t ex 43 LX 5), liksom numren 52 VW 4 och 53 KA 3.
Rottweil-patroner med original BRENNEKE kulor, liksom GECO brennekepatroner, som bär andra partinummer, kan utan betänkande användas även i fortsättningen.
Om du har köpt Rottweil ammunition som är laddad med original BRENNEKE-slugs eller Geco slugs, vänligen kontrollera batchnummer som beskrivits ovan. Du hittar batchnumret på paketets vänstra invik.

AKTUELLT

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Vargen i Arvidsjaur stött ett par mil söderut

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsens personal har lyckats stöta vargen ett par mil från Arvidsjaur och renarna i Västra Kikkejaure sameby. – Men här har den varit förut, så den har nog bara gått sin vanliga runda, säger en renskötare i Mausjaur sameby.

Annonser