Norma uppvaktade kungen

Stockholm (JJ) I morgon fyller H. M. Kung Carl XVI Gustaf 70 år. Men redan idag har det officiella Sverige uppvaktat honom vid en cermoni på Kungliga Slottet. Patrontillverkaren Norma var ett av många företag som uppvaktade.

Norma Precision är sedan många år kunglig hovleverantör och passade därför på att uppvakta kungen på hans 70-årsdag.

Nu på förmiddagen överlämnade Normas VD Paul-Erik Toivo, samt medarbetarna Ann Jansson från laddavdelningen och Camilla Berntsson från hylsavdelningen ett unikt patronskrin.

Normas VD Paul-Erik Toivo överlämnade pratronskrinet.

Normas VD Paul-Erik Toivo överlämnade patronskrinet.

Träskrinet är snidat i björk av Marita Andersson och låsspännena är gjorda i traditionellt frihandssmide av Jan Jonsson, båda verksamma i Arvika-trakten. Med andra ord, ett gediget värmländskt hantverk.

Patronerna är av kaliber 30-06, laddade med Normas senaste nytillskott av kulor ur den egna fabriken i Åmotfors. Hylsorna är specialbehandlade med en unik ytfinish och lasergraverade med ”H.M. Konung Carl XVI Gustaf”

AKTUELLT

Rackstadvarg fälld

Arvika (JJ) Flera hundar har attackerats av varg i Rackstadreviret, Värmland. I går sköts därför en varg i området eftersom länsstyrelsen beslutat om skyddsjakt på grund av incidenterna.

Ny fästingart funnen i Sverige

Kungsbacka (JJ) Varmare klimat för med sig nya arter norrut. Den brokiga hundfästingen har hittats både i Danmark och Sverige. Arten återfinns vanligen längre söderut i Europa.

Annonser