Norma Precision lanserar app för jägare och sportskyttar

Kungsbacka (JJ) Norma Precision släpper en applikation som möjliggör mobil användning av ballistikprogrammet och tillhandahåller interaktiva möjligheter att utvärdera ammunition och ger jägare och sportskyttar tillgång till högteknologiskt stöd för val av ammunition.

norma_app.jpg
Carin Höglund, som leder arbetet med de digitala kanalerna vid Norma Precision, sammanfattar applikationslanseringen så här.

–Det känns jättekul att få ge våra kunder den här responsen på det de efterfrågat. Appen är ett naturligt resultat av den nya designen för ballistikprogrammet på webben, som vi jobbat fram tillsammans med vårt utvecklingsteam. Vid lanseringen för några veckor sedan, gav användarna omedelbar och positiv feedback, samt framförde en del nya önskemål, via sociala medier, så vi håller redan på att jobba fram ytterligare kundanpassningar.  

Den första versionen släpps till Android och Iphone-applikationen följer efter inom några veckor.

Förutom ballistikprogrammet och Normas egna patroner får man tillgång till all laddata i ett händigt och sökbart format. I kombination med offline-tillgängligheten och den användarvänliga utformingen blir det således som ett ammunitionslexikon som fungerar som ett utmärkt hjälpmedel för jägaren i gemen, samt den mest inbitne långhållsexperten.

  Kortfattat om applikationen
• Mobilversion av programmet för ballistiska uträkningar.
• Tillgång till Normas produktsortiment och laddata med goda sök- och filtreringsfunktioner.
• Möjlighet att lämna feedback till Norma
• Lanseras 15 maj till Android, kort därefter kommer iOSversionen.

AKTUELLT

Björn skjuten i Los

Hälsingland (JJ) En av de närgångna björnarna sköts på måndagskvällen inne i byn Los i Ljusdals kommun.

Björnjaktsbeslutet möts av besvikelse och glädje

Västerbotten (JJ) Björnjägaren Jonas Nordström skrek ut sin glädje när han fick beskedet att björnjakten startar som vanligt 21 augusti. – Jag vrålade så att jobbarkompisarna säkert ramlade ut sina stolar, säger Jonas Nordström.

Film: Så lär du din hund att apportera villkorslöst

Kungsbacka (JJ) På fågeljakten är en bra apportör ovärderlig. Att lära sin fågelhund apportera ordentligt är därför viktigt. JJ:s medarbetare Jonas Seger har 30 års erfarenhet av fågelhundar och vet vad som krävs för att få hunden att apportera även när det är svåra förhållanden.

Debatt: SJF och LRF trycker på om vildsvinen

Kungsbacka (JJ) Svenska Jägareförbundet och Lantbrukarnas Riksförbund gör gemensam sak om vildsvinen. Förbundsordförandena Torbjörn Larsson och Palle Borgström trycker på regeringen och efterlyser i den här debattartikeln lättnader i regelverket som exempelvis hindrar jägare från att sälja vildsvinskött.

Annonser