Norges första licensbjörn skjuten

Efter en halv timmes jakt fällde Edgar Seljesaeter, Pasvik, den första licensbjörnen någonsin i Norge.

Årets licensjakt startade den 1 september och Edgars hund fick vittring av björnen när den kom rakt emot dem i ett öppet myrlandskap.– Björnen såg mig tydligen inte och vindenn låg rätt för mig. När den var på 12-14 meter bort sköt jag och träffade i hjärtat.Björnen vägde 115 kilo och var en ung hanbjörn som länge funnits i området. Björnforskare Steinar Wikan besiktigade och tog prover av björnen.

AKTUELLT

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Vargen i Arvidsjaur stött ett par mil söderut

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsens personal har lyckats stöta vargen ett par mil från Arvidsjaur och renarna i Västra Kikkejaure sameby. – Men här har den varit förut, så den har nog bara gått sin vanliga runda, säger en renskötare i Mausjaur sameby.

Annonser