Norge begränsar havsfisket

Norge (JJ) Norge har beslutat att sätta stopp för det omdiskuterade kustfisket. Från och med den första juni får utlänningar inte föra ut mer än 15 kilo fisk ur landet.

Fiskeri- och kustminister Helga Pedersen hoppas att det äntligen ska bli lugn kring det omdiskuterade kustfisket. Hon hävdar att fisketurismen även i framtiden ska vara den viktig del av den norska turistnäringen.Krav på begränsningar i kustfisket har rests av norska ripjägare som i förra månaden fick besked att de inte längre är välkomna att jaga ripa de två första veckorna i Norrbotten. Efter två veckor får utländska jägare jaga, men då i sällskap med en jaktvärd eller med jaktguide.

AKTUELLT

M: Förenkla för laglydiga vapenägare!

Kungsbacka (JJ) Det borde vara möjligt för jägare och sportskyttar att äga fler vapen än i dag. Det skriver moderaternas landsbygdspolitiske talesperson, Sten Bergheden, och moderate riksdagsmannen John Widegren i den här debattartikeln.

Webbradio: Så resonerar rätten om Benelli MR1

Kungsbacka (JJ) Kammarrättens dom om halvautomaten Benelli MR1 tas emot med bestörtning bland svenska jägare och skyttar. I Jaktjournalens webbradio förklarar ordföranden i målet, kammarrättsråd Marie-Louise Kraft, hur domstolen resonerat.

Jägare i stor insats mot barnsexhandel

Stockholm (JJ) Jägarkåren är stor och när den går samman händer det grejer. I just nu pågående kampanj Musikhjälpen har jägarnas insamlingsbössa redan dragit in mer än 100 000 kronor.

Annonser