Nordulv överklagar skyddsjakt på varg

Föreningen Nordulv har i en skrivelse till naturvårdsverket överklagat beslutet om skyddsjakt på två vargar i Gävleborgs län.

Föreningen menar att tillståndet för skyddsjakt enbart bygger på att tre jakthundar rivits av varg. (Se notis nedan.) Nordulv anser att jakt med lösspringande hundar strider mot Habitat-direktivet (gällande vilt och Djurskyddslagen (gällande jakthundar) och bör därför förbjudas.
”Det är en gammal och grym jaktmetod, den stör annat vilt, försätter hundar i fara och den hindrar pågående ansträningar att skydda en utrotningshotad art, varg, vilket bör prioriteras framför hobbyverksamhet av en liten del av befolkningen”, skriver Nordulv i ett pressmeddelande.
Nordulv anser att beslutet måste dras tillbaka snarast och att hårdare krav måste
ställas på jägare att ta ansvar för sina hundar.

AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser