Nordulv överklagar beslutet till Högsta Förvaltningsdomstolen

Kungsbacka (JJ) Vargvärnarföreningen Nordulv som tidigare överklagade, prövningsförfarandet där Naturvårdsverket är sista prövningsinstans, till Förvaltningsrätten överklagar nu också Kammarrättens avgörande.

Nordulv skriver på sin hemsida att målet är principiellt viktigt och därför måste prövas fullt ut eftersom föreningen menar att EU följer med i utvecklingen av frågan. Detta är också orsaken till att föreningen överklagar kammarrättens beslut till Högsta Förvaltningsdomstolen.

I Kammarrättens beslut meddelas överklagandeprocessen. För att överklagan överhuvudtaget ska tas upp av Högsta förvaltningsdomstolen krävs ett prövningstillstånd. Prövningstillstånd lämnas bara om avgörandet kan få betydelse som prejudikat, det vill säga ge ledning för hur andra liknande fall ska bedömas, eller om det finns synnerliga skäl. Den omständigheten att kammarrätten kan befinnas ha dömt fel räcker som regel inte för att Högsta förvaltningsdomstolen ska pröva målet.

AKTUELLT

Benelli MR1 i Kammarrätten

Göteborg (JJ) I går genomfördes muntliga förhandlingar i Kammarrättens prövning av Toni Celans överklagan om avslaget på licensansökan för en Benelli MR1. Under förhandlingarna drog Polisen tillbaka flera av sina skäl för avslaget.

Befarade vargskador var bett efter björn

Hälsingland (JJ) Den stövare som blev svårt biten av rovdjur på tisdagsförmiddagen, söder om Alfta och Bollnäs, attackerades av björn, inte varg. – Det var svårt att bedöma, säger besiktningsman Bert Eriksson.

Alla hundar uttagna inför Småhunds-SM

Ydre (JJ) På måndag släpps Sveriges tolv bästa drivande hundar i skogarna utanför Ydre. Då avgörs nämligen 2017 års upplaga av Småhunds-SM. Jaktjournalen liverapporterar såklart.

Fällde guldbock på första jakten

Falköping (JJ) Det blev max utdelning för 15-årige Emil Nilsson när han gick ut på sin första uppsiktsjakt: Han fällde en guldbock. – Vi hade sett den under sommaren men trodde inte att den var så stor, säger pappa Peter som satt bredvid och filmade dramatiken.

Känner sig lurade på godsjakt

Skåne (JJ) Tio jägare köpte jakt på ett gods och betalade tillsammans 130 000 kronor. Det visade sig dock att den som sålde jakten inte ägde marken i området.

Annonser