Nordanstigs kommun ska ge svar om vargutsättning

NORDANSTIG(JJ). Nordanstigs kommun ska ge ett svar på länsstyrelsens förfrågan om att sätta ut vargar i kommunen. Presidiet har fått i uppdrag av kommunstyrelsens arbetsutskott att ge ett remissvar i ärendet.

Länsstyrelsen har föreslagit platser i hela Gävlebeborgs län där man tycker att varg kan sättas ut. 
Nyss flyttades datumet fram för när kommunerna kan komma med förslag på lämpliga platser. 
Nu är det den 30 juni som är det datum som gäller. 
Det här rapporterar Hudiksvalls Tidning.

0 kommentarer

AKTUELLT

Vill ha fler älgar

Betesskadorna minskar samtidigt som älgstammen ökar något i Värmland. För att få tillbaka en meningsfull jakt krävs ett bättre anpassat skogsbruk, en adaptiv vargförvaltning och mera älg i de värmländska skogarna, skriver Svenska Jägareförbundet Värmland i ett pressmeddelande.

Webbradio: Hövdingen om vargbråket i Värmland

Värmland (JJ) Nu svarar landshövding Kenneth Johansson på kritiken mot vargförvaltningen i Värmland. Han är inte nöjd med vargsituationen i länet. – Nej, nöjd är jag inte, men vi gör det bästa utifrån de centrala beslut vi har, säger Kenneth Johansson i Jaktjournalens Webbradio.

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Annonser