Nordanstigs kommun mejlbombas efter vargbeslut

NORDANSTIG(JJ). Nordanstigs kommun har mejlbombats efter beslutet om att verka för en vargfri kommun. Efter att nyheten kommit ut i riksmedia har mejlen strömmat in - de flesta är kritiska till beslutet men det finns även positiva kommentarer.

Mejlboxarna i kommunkansliet i Bergsjö har gått varma den senaste tiden. Mejlen har strömmat in från hela landet. Bara unden en dag registrerades omkring 40 inkomna mejl.

Någon skriver att familjen lägger ner planerana på en semester i Nordanstig efter kommunens beslut och en annan person från Stockholm meddelar att han nu avbryter jakten på ett hus längs Nordanstigskusten.

Men det har även kommit några positiva mejl. I ett meddelande kallas fullmäktigeledamöterna för  rakryggade. 

Kommunalråden Stig Eng, C, och Sven-Åke Eriksson, C, har båda bifallit motionen från Sven-Erik Sjölund.
Men det förvånar dem att beslutet om ”att verka för en vargfri kommun i kontakter med olika myndigheter” skulle orsaka en sådan debatt. 
De båda säger till Sundsvalls Tidning att kommunen varken kan eller tänker förbjuda vargar innanför kommungränsen.

För att finna en liknande uppmärksamhet kring kommunen får man gå tillbaka till slutet av 70-talet. Då var det en idé om att spela kobingo på festplatsen Hoppskogen som fick känslorna att svalla. 
Det här uppger Sundsvalls Tidning.

AKTUELLT

Nu drar Stövar-SM för rävhundar igång

Skövde (JJ) Hela helgen vankas stövarfest utanför Skövde. Det är nämligen dags för Stövar-SM för rävhundar 2018. Har du inte chans att bevittna mästerskapet på plats gör vi allt för att du ska få med dig tävlingen ändå.

Debatt: Vi behöver skjuta fler vargar i Sverige

Svenska Rovdjursföreningens styrelseledamot Björn Ljunggren har i en debattartikel i en lång rad svenska dagstidningar efterlyst fler vargar i Sverige. Här svarar jägaren Anders Lindell på Ljunggrens artikel och föreslår istället utökad vargjakt.

Annonser