Nordanstigs kommun mejlbombas efter vargbeslut

NORDANSTIG(JJ). Nordanstigs kommun har mejlbombats efter beslutet om att verka för en vargfri kommun. Efter att nyheten kommit ut i riksmedia har mejlen strömmat in - de flesta är kritiska till beslutet men det finns även positiva kommentarer.

Mejlboxarna i kommunkansliet i Bergsjö har gått varma den senaste tiden. Mejlen har strömmat in från hela landet. Bara unden en dag registrerades omkring 40 inkomna mejl.

Någon skriver att familjen lägger ner planerana på en semester i Nordanstig efter kommunens beslut och en annan person från Stockholm meddelar att han nu avbryter jakten på ett hus längs Nordanstigskusten.

Men det har även kommit några positiva mejl. I ett meddelande kallas fullmäktigeledamöterna för  rakryggade. 

Kommunalråden Stig Eng, C, och Sven-Åke Eriksson, C, har båda bifallit motionen från Sven-Erik Sjölund.
Men det förvånar dem att beslutet om ”att verka för en vargfri kommun i kontakter med olika myndigheter” skulle orsaka en sådan debatt. 
De båda säger till Sundsvalls Tidning att kommunen varken kan eller tänker förbjuda vargar innanför kommungränsen.

För att finna en liknande uppmärksamhet kring kommunen får man gå tillbaka till slutet av 70-talet. Då var det en idé om att spela kobingo på festplatsen Hoppskogen som fick känslorna att svalla. 
Det här uppger Sundsvalls Tidning.

0 kommentarer

AKTUELLT

Varför väcker ni björnar, Brunberg?

Kungsbacka (JJ) En film på Youtube visar hur svenska forskare gräver ut och väcker en björn i vinteridet. Vi frågar Sven Brunberg på Skandinaviska björnforskningsprojektet varför de väcker björnar.

Vinnarjakt på gång

Lidsjöberg (JJ) I dag reser vi på Jaktjournalen till Ströms Vattudal för att spendera ett par jaktdagar tillsammans med fem taggade prenumeranter.

Älgdrev rakt genom centrala Råneå

Norrbotten (JJ) Älgjägaren Anders Nordström har aldrig varit med om något liknande. Den stora älgtjuren valde att springa rakt genom centrala Råneå när den fick jämthunden Bullen efter sig.

Skogsägare vill minska rådjursstammen

Gotland (JJ) Egentligen skulle vi behöva skjuta av 5 000 rådjur i en smäll, säger Jan-Erik Dahlbom, skogsinspektör i ett uttalande till tidningen Helagotland.se. Rådjuren på ön äter upp skogsplantorna för skogsbrukarna där.

Meningen med livet

För de allra flesta arter består meningen med livet i att föröka sig och föra sina gener vidare till en ny generation. Människan har en tendens att överdriva.

Jägarna hade rätt

Årets björnjaktpremiär blev som vanligt både spännande och intensiv. En av björnjägarna som Jaktjournalen pratade med vid 08-tiden på morgonen den 21 augusti berättade för mig i samband med att han just fällt en björn. – Här i Gävleborg får man bara en chans så det gäller att allt funkar. Vad han menar är att

Bästa grytan på rådjur

Rådjuret finns i stort sett i hela landet och är dessutom ett av vårt populäraste matvilt. Med all rätt då rådjursköttet enkelt kan möras och är fintrådigt. Lyxar du dessutom till det med att göra en riktigt god gryta av rådjursköttet behöver du inte vara rädd att misslyckas. Ett av många goda recept hittar du

Annonser