Norbottenspets vann Skallkungen

Skarnäbbens Theia i det element hon trivs bäst i. Gårdagens seger var nog mer en fjäder i hatten för husse. Foto: Privat Medelpad (JJ) Ulf Grabbes tvååriga norrbottenspets Skarnäbbens Theia vann årets upplaga av Skallkungen, trädskällarnas SM. Det är första gången på 34 år en norrbottenspets tar hem segern i tävlingen.

– Det känns riktigt bra. Det var ju på tiden en norrbottenspets vann, säger Ulf Grabbe, Umeå som tävlade för Västerbottens kustlands lokalklubb.

Tävlingen som ägde rum på Lögdö vildmark i Medelpad, blev en utmaning för alla tolv startande ekipage. Under fredagen regnade det kraftigt för att övergå till stormvindar på lördagen och provets första tävlingsdag. Under söndagen hade dock vinden avtagit och förutsättningarna var goda.

– På sätt och vis var det rättvist. Det var samma förutsättningar för alla hundarna. På lördagen var det dåligt men på söndagen gick det bra för de flesta hundarna. Det var fina marker med gott om fågel.

Theia skällde två tjädertuppar och orrtup. Något som resulterade i slutresultatet 75 poäng.

På andra plats kom Häggingåsens Tha på 72 poäng och på tredjeplats Spetsbackens Kimo på 68 poäng.

AKTUELLT

Jaktfilm: Se när bocken fälls

I nya numret av Jaktjournalen återfinns ett bockjaktreportage signerat Julius Berg. Han hade också filmkamera med sig och fick skottsekvensen på den udda bocken fångad på film.

Stövar-SM för rävhundar flyttas

Värmland (JJ) Stövar-SM för rävhundar kommer inte som planerat att arrangeras i Norrbottens län. I stället blir det Värmlands stövarklubb som tar över stafettpinnen och arrangerar mästerskapet i vinter.

SKK och Agria fortsätter samarbete

Kungsbacka (JJ) Svenska kennelklubben och försäkringsbolaget Agria har skrivit under ett nytt avtal för fortsatt samarbete i ytterligare sju år. Avtalet innebär bland annat att Agria SKK forskningsfond även fortsättningsvis bidrar till forskning till nytta för hund och katt.

Säljer mer än 550 åtelkameror i månaden

Kungsbacka (JJ) Bara hos Hylte Jakt & Lantman och Z-Aim säljs mer än 550 åtelkameror i månaden. Nu är frågan om försäljningen kan öka ytterligare sedan kamerorna blivit möjliga att använda utan tillstånd för jägare.

OK till lodjursjakt i vinter

Stockholm (JJ) Naturvårdsverket ger klartecken till länsstyrelserna att besluta om licensjakt på lodjur. Vinterns inventeringar ska ha visat att lodjursstammen är nästan exakt lika stor i år som förra året.

Annonser