Norbottenspets vann Skallkungen

Skarnäbbens Theia i det element hon trivs bäst i. Gårdagens seger var nog mer en fjäder i hatten för husse. Foto: Privat Medelpad (JJ) Ulf Grabbes tvååriga norrbottenspets Skarnäbbens Theia vann årets upplaga av Skallkungen, trädskällarnas SM. Det är första gången på 34 år en norrbottenspets tar hem segern i tävlingen.

– Det känns riktigt bra. Det var ju på tiden en norrbottenspets vann, säger Ulf Grabbe, Umeå som tävlade för Västerbottens kustlands lokalklubb.

Tävlingen som ägde rum på Lögdö vildmark i Medelpad, blev en utmaning för alla tolv startande ekipage. Under fredagen regnade det kraftigt för att övergå till stormvindar på lördagen och provets första tävlingsdag. Under söndagen hade dock vinden avtagit och förutsättningarna var goda.

– På sätt och vis var det rättvist. Det var samma förutsättningar för alla hundarna. På lördagen var det dåligt men på söndagen gick det bra för de flesta hundarna. Det var fina marker med gott om fågel.

Theia skällde två tjädertuppar och orrtup. Något som resulterade i slutresultatet 75 poäng.

På andra plats kom Häggingåsens Tha på 72 poäng och på tredjeplats Spetsbackens Kimo på 68 poäng.

AKTUELLT

Jägare i stor insats mot barnsexhandel

Stockholm (JJ) Jägarkåren är stor och när den går samman händer det grejer. I just nu pågående kampanj Musikhjälpen har jägarnas insamlingsbössa redan dragit in mer än 100 000 kronor.

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Annonser