Nolltolerans för vildsvin i Karlskoga

Karlskoga (JJ) Karlskoga samhällsbyggnadsförvaltningen har tagit fram en viltvårdsplan där det råder nolltolerans för vildsvin.

Det enda vilt som det råder nolltolerans för är vildsvin, andra djur får man lära sig att leva med på rimliga nivåer även i tätorten, skriver man i planen

– Viltvårdsplanen ska vara så enkel och tydlig som möjligt och ska uppdateras en gång per år, säger stadsträdgårdsmästare Veronica Holmén som tagit fram planen.

Karlskoga är en naturnära stad och för de flesta djurarter är målsättningen att det ska finnas livskraftiga stammar på rimliga nivåer även inne i staden. Enda undantaget är vildsvin som betraktas som nya inslag i djurlivet och som det råder nolltolerans mot.

AKTUELLT

Skyddsjakten i Rackstad: ”Vi hoppas få bort hanen”

Värmland (JJ) Länsstyrelsen har beslutat om skyddsjakt på en andra varg i Rackstadreviret. Sex jakthundar har dödats eller skadats av vargarna och så sent som på lördagen inträffade en ny attack. – Vi hoppas få bort hanen i flocken, säger Bertil Forsberg, jaktledare och talesperson för jägarna i området.

Nyupptäckt invandrad varg i Norrbotten

Arvidsjaur (JJ) Tack vare spårsnö har länsstyrelsens personal kunnat spåra en varg öster om Arvidsjaur. Enligt DNA-analys härstammar vargen från den finsk-ryska populationen.

Rackstadvarg fälld

Arvika (JJ) Flera hundar har attackerats av varg i Rackstadreviret, Värmland. I går sköts därför en varg i området eftersom länsstyrelsen beslutat om skyddsjakt på grund av incidenterna.

Annonser