Nödvärnsskytt hörd av Jämtlandspolisen

Dalarna (JJ) Den jägare som under en älgjakt i Tansenreviret i höstas fällde en varg för att rädda livet på en jakthund har nu förhörts av Jämtlandspolisen och delgivits misstanke om brott.

I dag genomförde Poliser från Jämtlands län förhör med den jägare, hemmahörande i Dalarna, som tidigare i höstas sköt en varg under en älgjakt i Tansenreviret. Skytten delgavs brottsmisstanke för grovt jaktbrott.
Nödvärnsskottet mot vargen avskrevs inte av länsstyrelsens personal när de besiktade vargkroppen och hörde skytten. De valde i stället att skicka vidare ärendet till Polismyndigheten för utredning om misstänkt grovt jaktbrott.

Eftersom det fanns poliser i jaktlaget lades förundersökningen över på poliser tillhörande Polismyndigheten i Jämtlands län.

Beslut om eventuellt åtal väntas enligt åklagare tidigast i början av januari. 

AKTUELLT

Stängda viltövergångar stoppar älgar i Långed

Nordmaling (JJ) Älgarna som kommer vandrande till Långed kan inte fortsätta över E4:an och ned till kusten. Trafikverket har stängt tre viltövergångar för att hindra renar att komma ut på vägen. – Älgarna blir fångade och jagade, säger jägaren Henning Hallström.

Prisvärda nykomlingar från F.A.I.R.

Italienska F.A.I.R. fortsätter att erbjuda nyheter på hagelmarknaden. F.A.I.R. Game och F.A.I.R. Light. Light kan ses som en mindre kopia av Game. Både kolv och pipset har kortats. Viktskillnaden är två hekto. Inte mycket kan tyckas men efter en dag i skogen eller på fjället blir det skillnad. Båda bössorna är gedigna och välarbetade. Dessutom prisvärda.

Malmbäckaren Foxii – En av hamiltonrasens främsta rävhundar!

Att vara 20 år och ha en egen stövare tillhör ovanligheterna. Att hunden också är champion är ändå mer sällsynt. För Jesper Karlsson, Kville och hans hamiltontik SE J (RÄV)CH Malmbäckaren Foxii är det inga konstigheter. Stövarjakten har legat varmt om hjärtat sedan barnsben och sedan han köpte Foxii har jakten gått som på räls.

Utredning hotar jakthundsträning

Nyligen presenterade regeringen ett förslag till ny djurskyddslag, ett förslag som berör jakthundsträning och jakt på flera punkter. Men i dagsläget är det oklart hur djurskyddslagen ändras, först ska en remiss behandlas av lagrådet.

Lider svenska jägaren av restviktsneuros eller…?

Vi har nog alla suttit i den där jaktstugan eller vad det nu är, när kalibrar och kulor kommit på tal. Ni vet, helt plötsligt är alla experter och vet exakt vad som biter bäst på älgar, vildsvin och björnar. I bland kanske med en rätt ringa erfarenhet?

Annonser