Nissniss gick rakt på ett björnide

TÄLLBERG(JJ) Kus Karin Nissniss, från Tällberg, fick uppleva ett verkligt nära björnmöte under påskhelgen. När hon var på utflykt med några andra personer, vid Getsavarvet, fick hon plötsligt se en björnhane på bara ett par meters avstånd.

När de andra begav sig ut på isen gick hon efter stranden. Hon tittade ner mycket för att inte snubbla på några stenar. När hon var på väg runt ett stenblock såg hon björnen.
– När jag lyfte huvudet såg jag rätt in i björnens ögon. Jag hann inte bli rädd utan första tanken var att den hade en sån otroligt snäll blick!, säger Kus Karin Nissniss till Dalarnas Tidningar. 

Nissniss  hade gått rakt på björnens ide. Hon gick därifrån och fortsatte mot sina vänner. Efteråt kände hon sig lite skakis. Björnen såg de dock inte något mer.
För Nissniss blev det en mäktig upplevelse som hon sent lär glömma.
Det här rapporterar Dalarnas Tidningar.

AKTUELLT

Olycka på Tullgarn

Tullgarn (JJ) En olycka inträffade i eftermiddag i samband med provkörning av en båt vid Swedish Game Fair, på Tullgarn, söder om Stockholm.

Ändrade magasinsregler för björnjägare

Tullgarn (JJ) Det ska bli tillåtet med femskottsmagasin i halvautomater vid björnjakt. Det meddelade landsbygdsminister Sven-Erik Bucht när han invigningstalade på Swedish Game Fair på fredagen.

Whiskymarinerad rådjurssadel

På frågan om vad som är det godaste viltköttet svarar de flesta rådjur. Jag håller med och min personliga favorit är en grillad rådjurssadel. 6 personer: 1 kg utskuren rådjurssadel Marinad: 1 dl fin rapsolja 2 skivade vitlöksklyftor ½ dl chilisås 2 msk mörk balsamvinäger 3 msk flytande honung ½ dl whisky Tillbehör: ½–1 kg

Björnjägarens Arci Odin – Inkallningsbar jaktmaskin

David Nilsson drog verkligen vinstlotten när han 2013 köpte sin första spets. Att det blev en gråhund var mest en slump. Nu fem år senare ångrar han inte sitt val. Svenska och finska jaktchampionen Björnjägarens Arci Odin har verkligen levererat.

Kan ett jakttillbehör ha med jaktetik att göra?

Det har länge förbryllat mig lite varför man så sällan ser en handkikare runt halsen på jägare i Sverige. Just handkikaren är ett sådant där tillbehör som faktiskt kan ha en jaktetisk funktion. Det finns siffror som pekar på att jägare i norden köper färre kikare än i Europa och övriga världen. I Norge har en del jägare kikare medan det verkar vara mycket ovanligt i Sverige och Finland.

Trafikdödad råget bar på fyra kid

Värmland (JJ) En råget som avlivades efter en viltolycka visade sig bära på fyra närmast fullgångna kid. –Väldigt tråkigt att fem rådjur dör i en smäll, säger eftersöksjägaren Mattias Hultman.

Annonser