Nio får dödade i vargattack

Södertälje (JJ) Ännu en vargattack mot får inträffade under torsdagsmorgonen i Södertälje. Den här gången dödades nio får i Hölö - en mil från de tidigare attackerna.

Nio tackor och lamm har dödats direkt i attacken eller avlivats på grund av de svåra skador de fått.

Under torsdagen blev det också känt att fårägarna i Molstaberg, som drabbats av de tidigare attackerna, överklagar jakten för att de vill att den utökas och förlängs till dess att vargparet i Sjundareviret skjutits.

Polisen i distriktet meddelade SVT Nyheter Stockholm under fredagsmorgonen att skyddsjakten fortfarande pågår, men ingen ur vargparet har ännu skjutits.

AKTUELLT

Tracker har fått svenska ägare

Åmotsfors (JJ) Finska hundpejlföretaget Tracker har fått svenska ägare och satsar nu hårt på att utveckla produkter och kundservice. Investmentbolaget Nalka har bildat koncernen Open Air Group som satsar på företag inom jaktsegmentet.

Björn skjuten i Los

Hälsingland (JJ) En av de närgångna björnarna sköts på måndagskvällen inne i byn Los i Ljusdals kommun.

Björnjaktsbeslutet möts av besvikelse och glädje

Västerbotten (JJ) Björnjägaren Jonas Nordström skrek ut sin glädje när han fick beskedet att björnjakten startar som vanligt 21 augusti. – Jag vrålade så att jobbarkompisarna säkert ramlade ut sina stolar, säger Jonas Nordström.

Film: Så lär du din hund att apportera villkorslöst

Kungsbacka (JJ) På fågeljakten är en bra apportör ovärderlig. Att lära sin fågelhund apportera ordentligt är därför viktigt. JJ:s medarbetare Jonas Seger har 30 års erfarenhet av fågelhundar och vet vad som krävs för att få hunden att apportera även när det är svåra förhållanden.

Annonser