Nio får dödade i vargattack

Södertälje (JJ) Ännu en vargattack mot får inträffade under torsdagsmorgonen i Södertälje. Den här gången dödades nio får i Hölö - en mil från de tidigare attackerna.

Nio tackor och lamm har dödats direkt i attacken eller avlivats på grund av de svåra skador de fått.

Under torsdagen blev det också känt att fårägarna i Molstaberg, som drabbats av de tidigare attackerna, överklagar jakten för att de vill att den utökas och förlängs till dess att vargparet i Sjundareviret skjutits.

Polisen i distriktet meddelade SVT Nyheter Stockholm under fredagsmorgonen att skyddsjakten fortfarande pågår, men ingen ur vargparet har ännu skjutits.

AKTUELLT

Benelli MR1 i Kammarrätten

Göteborg (JJ) I går genomfördes muntliga förhandlingar i Kammarrättens prövning av Toni Celans överklagan om avslaget på licensansökan för en Benelli MR1. Under förhandlingarna drog Polisen tillbaka flera av sina skäl för avslaget.

Befarade vargskador var bett efter björn

Hälsingland (JJ) Den stövare som blev svårt biten av rovdjur på tisdagsförmiddagen, söder om Alfta och Bollnäs, attackerades av björn, inte varg. – Det var svårt att bedöma, säger besiktningsman Bert Eriksson.

Alla hundar uttagna inför Småhunds-SM

Ydre (JJ) På måndag släpps Sveriges tolv bästa drivande hundar i skogarna utanför Ydre. Då avgörs nämligen 2017 års upplaga av Småhunds-SM. Jaktjournalen liverapporterar såklart.

Fällde guldbock på första jakten

Falköping (JJ) Det blev max utdelning för 15-årige Emil Nilsson när han gick ut på sin första uppsiktsjakt: Han fällde en guldbock. – Vi hade sett den under sommaren men trodde inte att den var så stor, säger pappa Peter som satt bredvid och filmade dramatiken.

Känner sig lurade på godsjakt

Skåne (JJ) Tio jägare köpte jakt på ett gods och betalade tillsammans 130 000 kronor. Det visade sig dock att den som sålde jakten inte ägde marken i området.

Annonser