Nils, 9 år, är den yngste jägaren!

KÅGERÖD(JJ). Nils Sjögren, 9 år, är den yngste jägaren i Sverige. Han bor i Kågeröd i Skåne och tog jägarexamen när han bara var åtta år gammal. - Jag skjuter varje dag. Det är det roligaste jag vet, säger Nils Sjögren till Kvällsposten.

Jakt är ett stort intresse i familjen Sjögren, så att Nils också blev intresserad var inte så märkligt. Och förra året stod det klart att Nils skulle kunna ta jägarexamen.

Teoriprovet var en lätt match för honom och precis innan han fyllde nio år klarade han även lerduveskyttet. Därmed lyckades han också med bedriften att bli den yngste personen i landet som tagit jägarexamen. 
Det här rapporterar Kvällsposten.

0 kommentarer

AKTUELLT

Ännu en hund tagen av varg i gamla Rialareviret

Stockholm (JJ) På onsdagsmorgonen kom ytterligare en anmälan om en sällskapshund som blivit tagen av varg i det gamla Rialareviet. – Hundägaren säger att hon var bara någon meter från sin hund när vargen hoppade upp på stigen och tog den, berättar Mikael Pettersson vid polisen.

Varför väcker ni björnar, Brunberg?

Kungsbacka (JJ) En film på Youtube visar hur svenska forskare gräver ut och väcker en björn i vinteridet. Vi frågar Sven Brunberg på Skandinaviska björnforskningsprojektet varför de väcker björnar.

Vinnarjakt på gång

Lidsjöberg (JJ) I dag reser vi på Jaktjournalen till Ströms Vattudal för att spendera ett par jaktdagar tillsammans med fem taggade prenumeranter.

Älgdrev rakt genom centrala Råneå

Norrbotten (JJ) Älgjägaren Anders Nordström har aldrig varit med om något liknande. Den stora älgtjuren valde att springa rakt genom centrala Råneå när den fick jämthunden Bullen efter sig.

Skogsägare vill minska rådjursstammen

Gotland (JJ) Egentligen skulle vi behöva skjuta av 5 000 rådjur i en smäll, säger Jan-Erik Dahlbom, skogsinspektör i ett uttalande till tidningen Helagotland.se. Rådjuren på ön äter upp skogsplantorna för skogsbrukarna där.

Meningen med livet

För de allra flesta arter består meningen med livet i att föröka sig och föra sina gener vidare till en ny generation. Människan har en tendens att överdriva.

Annonser