Niklas vann luftgeväret på mässan!

Niklas Arvidsson från Karlshamn vann Jaktjournalens utlottning av ett Gamo luftgevär. Kungsbacka (JJ) I helgen var Jakjournalen på plats på Bosjöklosters jaktmässa i Skåne. En som också var där och passade på att besöka vår monter var Niklas Arvidsson från Karlshamn. Han tecknade en prenumeration och drogs i dag som vinnare av vårt Gamo luftgevär.

Det är en överraskad och glad Niklas Arvidsson som svarar när Jaktjournalen ringer upp.

– Oj då, vilken tur man har. Jag fick aldrig med mig att jag var med i utlottningen av luftgeväret, säger Niklas som efter ett par års uppehåll nu tänkt börja jaga igen och därför ville ha en helårsprenumeration på Jaktjournalen.

– Geväret kommer funka bra. Det passar ju inte så bra att övningsskjuta med ett 30.06 hemma på tomten, säger han.

Vinsten är ett Gamo luftgevär med IGT system och ett variabelt kikarsikte 3-9. 

AKTUELLT

Debatt: Vildsvin på borden, inte i trafiken

Vildsvin förstör allt fler skördar. Djuren orsakar också svåra trafikolyckor. Därför måste vi underlätta vildsvinsjakt, genom att göra det enklare både att kameraövervaka och att sälja vildsvinskött. Så skriver Lina Nordquist och Niklas Frykman, båda Liberalerna (L), i den här debattartikeln.

Vitlöksspäckad vildsvinsfilé

Ett säkert kort på grillen. Extra gott när man späckar vildsvinsfilén med marinerade vitlöksklyftor och rostar färskpotatis i ugnen. Njut av sommaren. 4 portioner: 700 g vildsvinsfilé 12–15 marinerade vitlöksklyftor Marinad: 3 msk tomatpuré 2 pressade vitlöksklyftor 2 msk vitvinsvinäger 2 msk rapsolja 2 msk flytande honung 2 msk japansk soja Tillbehör: 1 kg små

Fuchswürger´s Barry af Clinton – En riktig allroundhund

I dag marknadsförs tysk jaktterrier i stor utsträckning som en ren kortdrivare. Men det är bara halva hundens förtjänster. En bra tysk jaktterrier fungerar lika bra över som under jord. Mattias Johnsson från Torsby vet att uppskatta den kombinationen och har en kanonhund i sin Barry.

Om stormar i vattenglas och jakthundar

Ju mer och oftare jag jagar, desto färre bekymmer har jag! Att tillbringa tid i skog och mark med bössan i nävarna och en god jakthund som sällskap skingrar tankarna och sätter saker och ting i perspektiv. Den avskalade närheten till naturen, glädjen över hundens arbete, eller lättnaden och vördnaden som infinner sig efter ett lyckat skott bidrar alltsammans till att få vardagens bekymmer att verka små och fjärran.

Björnjägarna pustar ut

Det blir ingen senareläggning av björnjakten i Västerbotten har Naturvårdsverket beslutat. Under våren och försommaren blev diskussionerna stundtals heta sedan Svenska Jägareförbundet i Västerbotten biföll en motion från en medlem i Skellefteåbygdens jaktvårdskrets om att senarelägga björnjakten i länet till älgjaktpremiären den 3 september.

Annonser