Nekas skyddsjakt på älg

Ljungby (JJ) En markägare uppmanas av länsstyrelsen att "skydda sin växtlighet bättre". Myndigheten säger nej till skyddsjakt på två älgar.

P4 Kronoberg berättar om markägaren i Ljungby som har problem med älgar i sina odlingar. Under åtta dagar har en ko med fjolårskalvar ätit av grödorna och de låter sig inte skrämmas

Markägaren sökte skyddsjakt på kalvarna för att förhindra allvarlig skada. Länsstyrelsen anser dock att odlingarna kan skyddas på annat sätt och säger nej till att älgarna skjuts.

0 kommentarer

AKTUELLT

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Webbradio: Ingen vargjakt i norra Värmland?

Värmland (JJ) Länsstyrelsens ståndpunkt om vargpopulationen i norra Värmland har retat upp jägarnas representant i viltförvaltningsdelegationen, Lennart Johannesson. – Att kalla norra Värmland för spridningszon för varg till Dalarna är bedrövligt, säger Lennart Johannesson i Jaktjournalens webbradio.

Annonser