Nej till skyddsjakt vid Prästbodarnas fäbodar

RÄTTVIK(JJ). Det blev avslag på ansökan om skyddsjakt på björn vid Prästbodarnas fäbodar, som ligger i Rättviks kommun i Dalarna. - Alltihop är fruktansvärt. Djuren har tappat väldigt i mjölk och de som bor här ska ha björn mellan husen och det är alltså ingen skada? säger Goth Bertil Johansson till ATL, Lanbrukets Affärstidning.

På bara tio dagar har det varit fyra björnobservationer vid fäboden och Johansson ansökte då om skyddsjakt. 
Kort därefter dödae en varg en get nära boninghusen. Därefter ansökte Goth Bertil Johansson även om skyddsjakt på varg. Det här rapporterar ATL, Lantbrukets Affärstidning.
Jaktjournalen har i dag inte lyckats nå någon ansvarig person på länsstyrelsen i Dalarna för en kommentar.

AKTUELLT

Webbradio: Han vill ha bort de svenska vildsvinen

Västra Götaland (JJ) Lantbrukaren Lennart Bogren vill ha bort vildsvinen från Sverige. – Vi markägare borde vara så förståndiga att vi förser Jesse James, Billy the kid och bröderna Dalton med fri ammunition – gör rent! säger Lennart Bogren i Jaktjournalens webbradio.

Debatt: Det kokar i Kiruna

Norrbotten (JJ) Det är trist att tvingas konstatera att debatten om samebyarnas rättigheter i fjällen påminner om invandrarfrågan för några år sedan. Då rådde närmast åsiktsdiktatur. Den som hade kritiska synpunkter på hur invandringen sköttes stämplades som rasist. Idag hamnar rasiststämpeln på den som ifrågasätter det rimliga i att samebyarna ensamma ska bestämma över jakt och fiske i fjällvärlden.

Annonser