Nej till skyddsjakt vid Prästbodarnas fäbodar

RÄTTVIK(JJ). Det blev avslag på ansökan om skyddsjakt på björn vid Prästbodarnas fäbodar, som ligger i Rättviks kommun i Dalarna. - Alltihop är fruktansvärt. Djuren har tappat väldigt i mjölk och de som bor här ska ha björn mellan husen och det är alltså ingen skada? säger Goth Bertil Johansson till ATL, Lanbrukets Affärstidning.

På bara tio dagar har det varit fyra björnobservationer vid fäboden och Johansson ansökte då om skyddsjakt. 
Kort därefter dödae en varg en get nära boninghusen. Därefter ansökte Goth Bertil Johansson även om skyddsjakt på varg. Det här rapporterar ATL, Lantbrukets Affärstidning.
Jaktjournalen har i dag inte lyckats nå någon ansvarig person på länsstyrelsen i Dalarna för en kommentar.

1 kommentar

  • Svenssons kompis?
    Som väntat så säger S-Å Svensson nej. Hellre rovdjur än fäbobruk för ls-gänget.

AKTUELLT

Uppdaterad: Rialavarg påskjuten

Riala (JJ) Vid lunchtid idag avlossades skott mot den varg som det bedrivs skyddsjakt på i Rialaområdet norr om Stockholm. Eftersök har genomförts och vargen träffades inte.

Vill ha fler älgar

Betesskadorna minskar samtidigt som älgstammen ökar något i Värmland. För att få tillbaka en meningsfull jakt krävs ett bättre anpassat skogsbruk, en adaptiv vargförvaltning och mera älg i de värmländska skogarna, skriver Svenska Jägareförbundet Värmland i ett pressmeddelande.

Webbradio: Hövdingen om vargbråket i Värmland

Värmland (JJ) Nu svarar landshövding Kenneth Johansson på kritiken mot vargförvaltningen i Värmland. Han är inte nöjd med vargsituationen i länet. – Nej, nöjd är jag inte, men vi gör det bästa utifrån de centrala beslut vi har, säger Kenneth Johansson i Jaktjournalens Webbradio.

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Annonser