Nej till skyddsjakt på varg

Gävleborgs län(JJ) Det blir ingen skyddsjakt på varg väster om Färila, länsstyrelsen säger nej till ansökan.

Det var efter en vargattack, där två tackor dödades, samt flera observatoner som ansökan kom in till länsstyrelsen.
En uppmärksammad händelse var när en varg gick in på en hustomt och lekte med en robotgräsklippare.

Enligt länsstyrelsen är situationen allvarlig, men samtidigt menar man att det inte finns tillräckliga skäl för att bevilja skyddsjakt. För att bevilja skyddsjakt ska det finnas stor sannolikhet för att vargen ska orsaka allvarlig skada.
 
Länsstyrelsen vill att tamdjursägare har uppsikt över djuren och att rovdjursavvisande stängsel används.
Det här rapporterar helahalsingland.se.


 

AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser