Nej till skyddsjakt på varg

Gävleborgs län(JJ) Det blir ingen skyddsjakt på varg väster om Färila, länsstyrelsen säger nej till ansökan.

Det var efter en vargattack, där två tackor dödades, samt flera observatoner som ansökan kom in till länsstyrelsen.
En uppmärksammad händelse var när en varg gick in på en hustomt och lekte med en robotgräsklippare.

Enligt länsstyrelsen är situationen allvarlig, men samtidigt menar man att det inte finns tillräckliga skäl för att bevilja skyddsjakt. För att bevilja skyddsjakt ska det finnas stor sannolikhet för att vargen ska orsaka allvarlig skada.
 
Länsstyrelsen vill att tamdjursägare har uppsikt över djuren och att rovdjursavvisande stängsel används.
Det här rapporterar helahalsingland.se.


 

AKTUELLT

Olycka på Tullgarn

Tullgarn (JJ) En olycka inträffade i eftermiddag i samband med provkörning av en båt vid Swedish Game Fair, på Tullgarn, söder om Stockholm.

Whiskymarinerad rådjurssadel

På frågan om vad som är det godaste viltköttet svarar de flesta rådjur. Jag håller med och min personliga favorit är en grillad rådjurssadel. 6 personer: 1 kg utskuren rådjurssadel Marinad: 1 dl fin rapsolja 2 skivade vitlöksklyftor ½ dl chilisås 2 msk mörk balsamvinäger 3 msk flytande honung ½ dl whisky Tillbehör: ½–1 kg

Björnjägarens Arci Odin – Inkallningsbar jaktmaskin

David Nilsson drog verkligen vinstlotten när han 2013 köpte sin första spets. Att det blev en gråhund var mest en slump. Nu fem år senare ångrar han inte sitt val. Svenska och finska jaktchampionen Björnjägarens Arci Odin har verkligen levererat.

Kan ett jakttillbehör ha med jaktetik att göra?

Det har länge förbryllat mig lite varför man så sällan ser en handkikare runt halsen på jägare i Sverige. Just handkikaren är ett sådant där tillbehör som faktiskt kan ha en jaktetisk funktion. Det finns siffror som pekar på att jägare i norden köper färre kikare än i Europa och övriga världen. I Norge har en del jägare kikare medan det verkar vara mycket ovanligt i Sverige och Finland.

Trafikdödad råget bar på fyra kid

Värmland (JJ) En råget som avlivades efter en viltolycka visade sig bära på fyra närmast fullgångna kid. –Väldigt tråkigt att fem rådjur dör i en smäll, säger eftersöksjägaren Mattias Hultman.

Annonser