Nej till skyddsjakt på orädda vargar

Olsäter (JJ) Länsstyrelsen i Värmland säger nej till skyddsjakt på två vargar i det så kallade Olsätersreviret. Länsstyrelsen tycker inte att situationen i Olsäter är värre än på andra håll.

Olsätersreviret är ett relativt nyetablerat vargrevir med en hane och en hona i ett smalt område mellan Gårdsjö- och Brattforsreviren. Under ett år har en jakthund och en tacka dödats av varg och en annan jakthund skadats.

Vid ett tiotal tillfällen har vargar varit närgångna mot människor.

För några veckor sedan ansökte en fårbonde tillsammans med jägare i trakten om skyddsjakt på två vargar.

Men länsstyrelsen säger nej och rekommenderar i stället att det sätts upp rovdjursavvisande stängsel och att hundarna förses med skyddsvästar. Länsstyrelsen hävdar också att om djurägarna inte vidtar några skyddsåtgärder så är detta ”ett medvetet risktagande”, rapporterar Nya Wermlands-Tidningen.

0 kommentarer

AKTUELLT

Vinn älgjakt i Ströms Vattudal

Drömmer du om att få uppleva älgjakt när den är som bäst. Tveka då inte att anmäla dig till Jaktjournalens Vinnarjakt i Ströms Vattudal i slutet av september. Vi lottar ut fem platser till våra prenumeranter.

Jessica plåtade den vita älgen – igen

Munkedal (JJ) 24-åriga Jessica Hemlin har blivit berömd för sina möten med den vita och ståtliga älgtjuren i Munkedal. På måndagen var det dags igen - älgen dök upp alldeles utanför Jessicas hem och lät sig fotograferas.

Befarar rekordår för fästingsmitta

Kungsbacka (JJ) Läkare räknar med att 2017 blir ett rekordår i Västra Götaland i antalet personer som smittas av den fästingburna och fruktade hjärnhinneinflammationen TBE.

Vit sändarlös mårdhund infångad

Råneå (JJ) Under sommaren har en vit mårdhund synts till i Råneå, ett samhälle tre mil nordost om Luleå. Mårdhunden observerades av flera personer, bland annat inne i villaområden. Foton togs och det visade sig att djuret tillhör Mårdhundsprojektet, men tappat sin sändare.

Unge till världskänt lejon dödad

Zimbabwe (JJ) En unge till den världskände lejonhannen Cecil har skjutits av en okänd troféjägare i Zimbabwe. Den sexårige hannen Xanda dödades den 7 juli och mötte därmed samma öde som sin far.

683 000 kronor för sälskador

Sotenäs (JJ) 20 fiskare i Västra Götaland får dela på 683 000 kronor från Länsstyrelsen för skador som sälar orsakat på både fiskeredskap och fångst under 2016.

Annonser