Nej till skyddsjakt på järv

Storuman(JJ) Naturvårdsverket säger nej till skyddsjakt på järv i området kring Storuman och Sorsele kommun. Trots att järven orsakat stora problem för samebyn Ubmeje tjeälddie.

Samebyn skickade in ansökan i februari. 
– Det är för sent på säsongen. I vanliga fall bedrivs skyddsjakt på rovdjur mellan oktober och januari, säger Björn Jonsson, på länsstyrelsen, till Folkbladet.nu.

Enligt Jonsson är det svårt att veta om det är en hane eller hona som man skjuter.
Och honarna föder sina ungar i februari, för att sedan leta föda åt dem.

Länsstyrelsen kommer dock att fortsätta dialogen med samebyn om problemet och man ska försöka ta redan på hur många järvar som finns i området.
Någon skyddsjakt blir det dock inte denna säsong.
Det här rapporterar Folkbladet.nu.

AKTUELLT

Jägare i stor insats mot barnsexhandel

Stockholm (JJ) Jägarkåren är stor och när den går samman händer det grejer. I just nu pågående kampanj Musikhjälpen har jägarnas insamlingsbössa redan dragit in mer än 100 000 kronor.

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Annonser