Nej till skyddsjakt på järv

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsen i Västerbotten beviljar inte samebyn i Storumans Ubmeje Tjeälddies ansökan om skyddsjakt på tre järvar.

Samebyn menar att rovdjurstrycket i området mellan Biellojaure och Blaikfjället förhindrar renskötsel och bidrar med en stor psykisk påfrestning. Där ansökte man tidigare i år om skyddsjakt på tre järvar.

Länsstyrelsen i Västerbotten avslår ansökan med hänvisning till de kriterier som styr ett skyddsjaktsbeslut och som måste vara uppfyllda, skriver Folkbladet.

AKTUELLT

Hemliga vargjakter – för att stoppa aktivister?

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets ordförande, Torbjörn Larsson, utesluter inte att samhället i framtiden måste hemligstämpla vargjakterna – för att slippa sabotage från aktivister. – Problemen i Västmanland ligger högt på vår prioriteringslista, säger Torbjörn Larsson i Jaktjournalens webbradio.

Bus drunknade – återupplivades mirakulöst

Borås (JJ) Magnus Erntson, Fritsla, var i helgen nära att förlora sin drever-basset-taxkorsning, Liten Bus, vid ett allvarligt drunkningstillbud. – Hon var död en stund, eller så nära död man kan vara. Men mina kompisar fick liv i henne med hjärtmassage och konstgjord andning, säger Magnus.

Jägare och fiskare i aktion mot skarvarna

Kungsbacka (JJ) Svenska Jägareförbundet och Sveriges sportfiske- och fiskevårdsförbund vill ha mer skarvjakt i Sverige. Ett första steg för de båda förbunden är en ansökan om att få börja minska bestånden i Västra Götaland.

Annonser