Nej till skyddsjakt på järv

Kiruna(JJ) Det blir inte någon skyddsjakt på ytterligare en järv omkring väg E10. Länsstyrelsen säger nej till denna ansökan eftersom man vill ha en summering av jaktresultatet på den första beviljade skyddsjakten.

I området fanns det två järvar kring årsskiftet. Tidigare beviljade länsstyrelsen tillstånd för Girjas sameby för skyddsjakt på en järv. Men den andra ansökan från Girjas sameby och Baste cearru sameby avslås alltså. Det här rapporterar Norrbottens-Kuriren/kuriren.nu.

AKTUELLT

Hur stoppas aktivister som saboterar vargjakt?

Västmanland (JJ) Aktivister stör vargjakten i Kölstareviret i Västmanland. – Det är märkligt att polisen inte agerar, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen i Jaktjournalens webbradio. Men polisen meddelar att utredning pågår.

Evalds företag ruinerades av Naturvårdsverket – nu stämmer han staten

Evald Hellgren bedrev en blomstrande näringsverksamhet i Örträsk i Västerbotten när Naturvårdsverket felaktigt drog in tillståndet för hans populära vildsvinsfälla Sinkabirum. Två år senare fick han rätt i kammarrätten, som konstaterade att Naturvårdsverket överhuvudtaget ”inte haft fog för sitt beslut” – men då hade hans firma ruinerats. Evald vände sig till Justitiekanslern för att få ersättning för sina förluster men fick avslag med motiveringen att Naturvårdsverkets fel inte varit tillräckligt ”uppenbart”. Nu stämmer Evald Hellgren staten med hjälp av Centrum för rättvisa.

Annonser