Nej till skyddsjakt på björn

Idre(JJ) Länsstyrelsen säger nej till skyddsjakt på björn i Idre. Det är Idre nya sameby som ansökt om skyddsjakten.

– Vajorna kommer nu ner från fjället med kalvarna, just där den här björnhonan finns, säger Benny Jonsson, rovdjursansvarig vid Idre nya sameby, till Dalarnas Tidningar/dt.se.

Ansökan gällde en björnhona med tre ungar. Länsstyyrelsen säger nej bland annat på grund av att björnarna inte orsakat några stora skador, eller riskerar att göra det.    
Om läget förändras kan länsstyrelsen göra en ny bedömning.
Det här rapporterar Dalarnas Tidningar/dt.se.

AKTUELLT

Jaktförordning strider mot Europakonventionen

Kungsbacka (JJ) Högsta förvaltningsdomstolen slog häromdagen fast att Jaktförordningen strider mot Europakonventionen. En skogsägare hade rätt att överklaga Naturvårdsverkets beslut om avslag på skyddsjakt på älg till domstol.

Jaktfilm: Se när bocken fälls

I nya numret av Jaktjournalen återfinns ett bockjaktreportage signerat Julius Berg. Han hade också filmkamera med sig och fick skottsekvensen på den udda bocken fångad på film.

Stövar-SM för rävhundar flyttas

Värmland (JJ) Stövar-SM för rävhundar kommer inte som planerat att arrangeras i Norrbottens län. I stället blir det Värmlands stövarklubb som tar över stafettpinnen och arrangerar mästerskapet i vinter.

SKK och Agria fortsätter samarbete

Kungsbacka (JJ) Svenska kennelklubben och försäkringsbolaget Agria har skrivit under ett nytt avtal för fortsatt samarbete i ytterligare sju år. Avtalet innebär bland annat att Agria SKK forskningsfond även fortsättningsvis bidrar till forskning till nytta för hund och katt.

Säljer mer än 550 åtelkameror i månaden

Kungsbacka (JJ) Bara hos Hylte Jakt & Lantman och Z-Aim säljs mer än 550 åtelkameror i månaden. Nu är frågan om försäljningen kan öka ytterligare sedan kamerorna blivit möjliga att använda utan tillstånd för jägare.

Annonser