Nej till skyddsjakt på björn

Idre(JJ) Länsstyrelsen säger nej till skyddsjakt på björn i Idre. Det är Idre nya sameby som ansökt om skyddsjakten.

– Vajorna kommer nu ner från fjället med kalvarna, just där den här björnhonan finns, säger Benny Jonsson, rovdjursansvarig vid Idre nya sameby, till Dalarnas Tidningar/dt.se.

Ansökan gällde en björnhona med tre ungar. Länsstyyrelsen säger nej bland annat på grund av att björnarna inte orsakat några stora skador, eller riskerar att göra det.    
Om läget förändras kan länsstyrelsen göra en ny bedömning.
Det här rapporterar Dalarnas Tidningar/dt.se.

AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser