Nej till sänkt bag limit

Arjeplog (JJ) Arjeplogs jaktvårdskrets har avslagit en motion från turistvärden Arnold Sundqvist, Bäverholmen, om att sänka nuvarande fångstbegränsningar på statens marker.

Sundqvist motionerade till jaktvårdskretsen med krav på en sänkning av fångstbegränsningen på statens marker från åtta ripor och två tjädrar per dag till den förra nivån på sex ripor och en tjäder per dag. Sundqvist menade att nuvarande regler gör det möjligt för jägarna att ödelägga fågelbestånden.
P-G Sundström, ordförande för Jägareförbundet Norrbotten argumenterade för att jakten inte har någon betydelse för fågelstammarna och att jaktreformen ovanför odlingsgränsen fungerat bra i Norrbotten. Han var dock kritisk till att de tre länen inför olika regler för jakten. Sundström informerade att Jägareförbundet arbetar för att införa guidetvång för utländska jägare i länet. Till ny ordförande för Arjeplogskretsen valdes Krister Alnkvist efter Ann-Christin Sundström.

AKTUELLT

Åklagarbeslut: Ny utredning om skånsk jakthärva

Skåne (JJ) Det blir en ny polisutredning i den skånska jakthärva där jägare lurats på jakt. Det har chefsåklagare Pernilla Åström beslutat efter att ha granskat de lurade jägarnas överklagan. – Jättebra, säger en av de drabbade, Christoffer Frank.

Liten lodjursjakt i vinter

Kungsbacka (JJ) Det blir en historiskt liten lodjursjakt i Mellansverige i vinter. Endast 13 lodjur får skjutas i tre län. – Frågan är om det är vettigt att försöka hålla lostammen på den nivå som myndigheterna gör, säger Jägareförbundets rovdjursexpert, Gunnar Glöersen.

M: Förenkla för laglydiga vapenägare!

Kungsbacka (JJ) Det borde vara möjligt för jägare och sportskyttar att äga fler vapen än i dag. Det skriver moderaternas landsbygdspolitiske talesperson, Sten Bergheden, och moderate riksdagsmannen John Widegren i den här debattartikeln.

Webbradio: Så resonerar rätten om Benelli MR1

Kungsbacka (JJ) Kammarrättens dom om halvautomaten Benelli MR1 tas emot med bestörtning bland svenska jägare och skyttar. I Jaktjournalens webbradio förklarar ordföranden i målet, kammarrättsråd Marie-Louise Kraft, hur domstolen resonerat.

Annonser