Nej till sänkt bag limit

Arjeplog (JJ) Arjeplogs jaktvårdskrets har avslagit en motion från turistvärden Arnold Sundqvist, Bäverholmen, om att sänka nuvarande fångstbegränsningar på statens marker.

Sundqvist motionerade till jaktvårdskretsen med krav på en sänkning av fångstbegränsningen på statens marker från åtta ripor och två tjädrar per dag till den förra nivån på sex ripor och en tjäder per dag. Sundqvist menade att nuvarande regler gör det möjligt för jägarna att ödelägga fågelbestånden.
P-G Sundström, ordförande för Jägareförbundet Norrbotten argumenterade för att jakten inte har någon betydelse för fågelstammarna och att jaktreformen ovanför odlingsgränsen fungerat bra i Norrbotten. Han var dock kritisk till att de tre länen inför olika regler för jakten. Sundström informerade att Jägareförbundet arbetar för att införa guidetvång för utländska jägare i länet. Till ny ordförande för Arjeplogskretsen valdes Krister Alnkvist efter Ann-Christin Sundström.

AKTUELLT

Jaktförordning strider mot Europakonventionen

Kungsbacka (JJ) Högsta förvaltningsdomstolen slog häromdagen fast att Jaktförordningen strider mot Europakonventionen. En skogsägare hade rätt att överklaga Naturvårdsverkets beslut om avslag på skyddsjakt på älg till domstol.

Jaktfilm: Se när bocken fälls

I nya numret av Jaktjournalen återfinns ett bockjaktreportage signerat Julius Berg. Han hade också filmkamera med sig och fick skottsekvensen på den udda bocken fångad på film.

Stövar-SM för rävhundar flyttas

Värmland (JJ) Stövar-SM för rävhundar kommer inte som planerat att arrangeras i Norrbottens län. I stället blir det Värmlands stövarklubb som tar över stafettpinnen och arrangerar mästerskapet i vinter.

SKK och Agria fortsätter samarbete

Kungsbacka (JJ) Svenska kennelklubben och försäkringsbolaget Agria har skrivit under ett nytt avtal för fortsatt samarbete i ytterligare sju år. Avtalet innebär bland annat att Agria SKK forskningsfond även fortsättningsvis bidrar till forskning till nytta för hund och katt.

Säljer mer än 550 åtelkameror i månaden

Kungsbacka (JJ) Bara hos Hylte Jakt & Lantman och Z-Aim säljs mer än 550 åtelkameror i månaden. Nu är frågan om försäljningen kan öka ytterligare sedan kamerorna blivit möjliga att använda utan tillstånd för jägare.

Annonser