Nej till jakt på kyrkogård

Knäred (JJ) Kyrkogården är ingen plats för jakt. Det anser Länsstyrelsen som avslår en skyddsjaktsansökan från Höks pastorat.

Rådjuren ställer till det på Knäreds kyrkogård, där de går och äter blommor vid gravarna. Pastoratet har ansökt om skyddsjakt, men länsstyrelsen vill inte ha någon jakt där eftersom det är under en relativt kort period på våren som rådjuren uppehåller sig på kyrkogården.

Länsstyrelsen menar också att jakt på kyrkogård kan upplevas som stötande av en del personer, skriver Hallandsposten

 

AKTUELLT

Hur stoppas aktivister som saboterar vargjakt?

Västmanland (JJ) Aktivister stör vargjakten i Kölstareviret i Västmanland. – Det är märkligt att polisen inte agerar, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen i Jaktjournalens webbradio. Men polisen meddelar att utredning pågår.

Evalds företag ruinerades av Naturvårdsverket – nu stämmer han staten

Evald Hellgren bedrev en blomstrande näringsverksamhet i Örträsk i Västerbotten när Naturvårdsverket felaktigt drog in tillståndet för hans populära vildsvinsfälla Sinkabirum. Två år senare fick han rätt i kammarrätten, som konstaterade att Naturvårdsverket överhuvudtaget ”inte haft fog för sitt beslut” – men då hade hans firma ruinerats. Evald vände sig till Justitiekanslern för att få ersättning för sina förluster men fick avslag med motiveringen att Naturvårdsverkets fel inte varit tillräckligt ”uppenbart”. Nu stämmer Evald Hellgren staten med hjälp av Centrum för rättvisa.

Annonser