Nej till jakt och fiske på statens marker

Umeå (JJ) Hovrätten säger nej till jakt- och fiskerätt på statens mark ovan odlingsgränsen för sex markägare som överklagat en tidigare dom i tingsrätten. I tingsrättsdomen var det 16 markägare som ville ha rätt till både jakt- och fiskerätt samt betesrätt på statens marker.

Orsaken är att markägarna anser att rätten inte försvann när avvittringen gjordes i början av förra seklet. De sex markägare som överklagat ska också tillsammans betala rättegångskostnaderna på 48 000 kronor, skriver Västerbottenskuriren. 

0 kommentarer

AKTUELLT

Vill ha fler älgar

Betesskadorna minskar samtidigt som älgstammen ökar något i Värmland. För att få tillbaka en meningsfull jakt krävs ett bättre anpassat skogsbruk, en adaptiv vargförvaltning och mera älg i de värmländska skogarna, skriver Svenska Jägareförbundet Värmland i ett pressmeddelande.

Webbradio: Hövdingen om vargbråket i Värmland

Värmland (JJ) Nu svarar landshövding Kenneth Johansson på kritiken mot vargförvaltningen i Värmland. Han är inte nöjd med vargsituationen i länet. – Nej, nöjd är jag inte, men vi gör det bästa utifrån de centrala beslut vi har, säger Kenneth Johansson i Jaktjournalens Webbradio.

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Annonser