Nej till helgjakt i naturreservat

Skummeslövsstrand (JJ) Länsstyrelsen säger nej till skyddsjakt under fem helger om året i Skummeslövs naturreservat.

Mannen som ansökt om skyddsjakt är sedan tre år tillbaka jaktarrendator i norra och södra naturreservaten genom ett avtal med markägaren, Sveaskog.
Länsstyrelsen har meddelat jägaren att det råder jaktförbud i reservaten under lördagar och söndagar. Han har ansökt om dispens för fem helger om året för att kunna bedriva skyddsjakt på rådjur och kanin med motiveringen att stammarna blivit så stora att djuren orsakar skador i trädgårdarna.  
Länsstyrelsen anser att om det finns behov för skyddsjakt ska den i första hand bedrivas under den tid då jaktförbud inte gäller, skriver man i beslutet.  
Naturreservaten har tillkommit för att skydda allmänhetens möjligheter till friluftsliv och genomkorsas av en mängd stigar. En dispens för jakt under helger när reservaten är som mest frekventerade skulle, anser länsstyrelsen, strida mot föreskriftens syfte, skriver Hallandsposten.

0 kommentarer

AKTUELLT

Webbradio: Ingen vargjakt i norra Värmland?

Värmland (JJ) Länsstyrelsens ståndpunkt om vargpopulationen i norra Värmland har retat upp jägarnas representant i viltförvaltningsdelegationen, Lennart Johannesson. – Att kalla norra Värmland för spridningszon för varg till Dalarna är bedrövligt, säger Lennart Johannesson i Jaktjournalens webbradio.

Annonser