Nej till gåsjakt på golfbanan

Torslanda (JJ) En skyddsjägare fick nyligen avslag på en ansökan om att skjuta av vitkindade gäss som vistas på Torslanda golfbana. Enligt ansökan utgör de en sanitär olägenhet på grund av den stora mängd avföring de efterlämnar.

Dessutom är gässen aggressiva till en sådan grad att de anses utgöra en fara för barn.

Tidigare har hundar och maskiner använts för att försöka skrämma bort gässen, utan framgång. De tycks också ha lärt sig att den jakt på kanadagäss som görs i närheten inte angår dem.

Länsstyrelsen motiverar beslutet med att skadorna inte är tillräckligt stora för att motivera skyddsjakt, skriver tidningen Hisingen.

AKTUELLT

Bakslag både för staten och samebyarna i Girjasmålet

Luleå (JJ) Uppdaterad. Dagens dom i Girjasmålet innebär bakslag både för samebyarna och staten. Rätten slår fast att samebyn har "bättre rätt" till jakt och fiske, men den får inte ensam rätt att förvalta jakten och fisket. – Det fortsätter som förut – länsstyrelsen upplåter jakt och fiske till andra personer, säger Margareta Bergström, hovrättspresident, till Jaktjournalen.

Hemliga vargjakter – för att stoppa aktivister?

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets ordförande, Torbjörn Larsson, utesluter inte att samhället i framtiden måste hemligstämpla vargjakterna – för att slippa sabotage från aktivister. – Problemen i Västmanland ligger högt på vår prioriteringslista, säger Torbjörn Larsson i Jaktjournalens webbradio.

Bus drunknade – återupplivades mirakulöst

Borås (JJ) Magnus Erntson, Fritsla, var i helgen nära att förlora sin drever-basset-taxkorsning, Liten Bus, vid ett allvarligt drunkningstillbud. – Hon var död en stund, eller så nära död man kan vara. Men mina kompisar fick liv i henne med hjärtmassage och konstgjord andning, säger Magnus.

Annonser