Naturvårdsverkets nya Generaldirektör utsedd

Stockholm (JJ) Det har tagit rejält med tid i anspråk, men nu har Naturvårdsverket till slut fått en ny generaldirektör, sedan Maria Ågren aviserade sin avgång i december i fjol.

Ny Generaldirektör för Naturvårdsverket blir Björn Risinger, 55. Han kommer närmast från en tjänst som Generaldirektör för Hav och vattenmyndigheten och har tidigare också varit länsöverdirektör vid Länsstyrelsen i Skåne län.

Det var i förmiddags på Finansdepartementet meddelade den nya Generaldirektören i ett pressmeddelande.

”Regeringen har idag utnämnt Björn Risinger till generaldirektör och chef för Naturvårdsverket. Han kommer närmast från en tjänst som generaldirektör för Havs- och vattenmyndigheten och tillträder sin tjänst den 1 oktober.”

AKTUELLT

Tracker har fått svenska ägare

Åmotsfors (JJ) Finska hundpejlföretaget Tracker har fått svenska ägare och satsar nu hårt på att utveckla produkter och kundservice. Investmentbolaget Nalka har bildat koncernen Open Air Group som satsar på företag inom jaktsegmentet.

Björn skjuten i Los

Hälsingland (JJ) En av de närgångna björnarna sköts på måndagskvällen inne i byn Los i Ljusdals kommun.

Björnjaktsbeslutet möts av besvikelse och glädje

Västerbotten (JJ) Björnjägaren Jonas Nordström skrek ut sin glädje när han fick beskedet att björnjakten startar som vanligt 21 augusti. – Jag vrålade så att jobbarkompisarna säkert ramlade ut sina stolar, säger Jonas Nordström.

Film: Så lär du din hund att apportera villkorslöst

Kungsbacka (JJ) På fågeljakten är en bra apportör ovärderlig. Att lära sin fågelhund apportera ordentligt är därför viktigt. JJ:s medarbetare Jonas Seger har 30 års erfarenhet av fågelhundar och vet vad som krävs för att få hunden att apportera även när det är svåra förhållanden.

Annonser