Naturvårdsverket vill begränsa fällfångsten

Stockholm (JJ) Ett nytt förslag till nya föreskrifter om fällfångst har gått ut på remiss. Ett förslag som innebär att verket vill korta jakttiden för levandefångstfällor.

Går Naturvårdsverkets förslag igenom blir fällfångst på grävling inte lovlig förrän den 1 september. Foto: Holger Nilsson.

Naturvårdsverket vill begränsa användningen av levandefångstfällor, ett förslag som ligger ute på remiss. Man vill att dessa fällor endast får användas från den 1 september till den 15 april. Går förslaget igenom skulle det innebära bland annat att grävlingsjakten inte får bedrivas med hjälp av fälla från den 1 augusti när grävlingen blir lovlig.

Den första månaden skulle därför grävlingsjakten bara få bedrivas med skjutvapen. Många jägare är upprörda över förslaget och kan inte se något argument varför fällfångst ska få en kortare jakttid än den traditionella med vapen.

Naturvårdsverket vill också förse vildsvinsfällor med elektroniskt larm. När sedan larmet har löst ut och fällan fångat ska den vittjas inom två timmar.

Remissvaren ska vara Naturvårdsverket tillhanda redan den 3 januari 2017.

0 kommentarer

AKTUELLT

Aggressivt djur attackerade Marita

Bollnäs (JJ) Marita Berggren råkade ut för ett sällsynt aggressivt djur som gick till full attack natten mot fredagen. - Den högg sig fast i benet och tog om och tog om bettet, berättar Marita Berggren.

Vargdrabbad matte berättar om attacken

Vallentuna (JJ) Ann-Margret Neikter berättar nu i media hur det gick till när hennes cavalier king charles spaniel blev tagen av varg. – I ögonblicket jag vände mig om och tittade ner, bet den Lacey i nacken, berättar hon för Mitt i hela Stockholm.

Johans nya Blaser funkar inte

Västerås (JJ) Johan Rydberg har kostat på drygt 35 000 kronor för att få ett pålitigt vapen för björnjakt och eftersök. Men den nya studsaren, Blaser R8, funkar inte - den kastar inte ut tomhylsorna.

Annonser