Naturvårdsverket vill begränsa fällfångsten

Stockholm (JJ) Ett nytt förslag till nya föreskrifter om fällfångst har gått ut på remiss. Ett förslag som innebär att verket vill korta jakttiden för levandefångstfällor.

Går Naturvårdsverkets förslag igenom blir fällfångst på grävling inte lovlig förrän den 1 september. Foto: Holger Nilsson.

Naturvårdsverket vill begränsa användningen av levandefångstfällor, ett förslag som ligger ute på remiss. Man vill att dessa fällor endast får användas från den 1 september till den 15 april. Går förslaget igenom skulle det innebära bland annat att grävlingsjakten inte får bedrivas med hjälp av fälla från den 1 augusti när grävlingen blir lovlig.

Den första månaden skulle därför grävlingsjakten bara få bedrivas med skjutvapen. Många jägare är upprörda över förslaget och kan inte se något argument varför fällfångst ska få en kortare jakttid än den traditionella med vapen.

Naturvårdsverket vill också förse vildsvinsfällor med elektroniskt larm. När sedan larmet har löst ut och fällan fångat ska den vittjas inom två timmar.

Remissvaren ska vara Naturvårdsverket tillhanda redan den 3 januari 2017.

0 kommentarer

AKTUELLT

Vinn älgjakt i Ströms Vattudal

Drömmer du om att få uppleva älgjakt när den är som bäst. Tveka då inte att anmäla dig till Jaktjournalens Vinnarjakt i Ströms Vattudal i slutet av september. Vi lottar ut fem platser till våra prenumeranter.

Björndel hittad vi gruva

Skellefteå (JJ) Under förmiddagen fick polisen i Skellefteå ett samtal om att man hittat delar av en björn nära en gruva i Västerbotten.

Mårdhund och bisam skadedjur i Finland

Finland (JJ) EU har lagt till mårdhund och elva andra djurarter i sin lista med invasiva främmande djurarter som ska bekämpas. Av djurarterna i Finland lades även bisam på listan, uppger Jord- och skogsbruksministeriet.

Annonser