Naturvårdsverket stoppar prickning

Stockholm (JJ) Nu är det slut med prickning av skarvägg i Stockholms skärgård. Naturvårdsverket har stoppat skyddsjakten nu eftersom beslutet överklagats av Sveriges ornitologiska förening.

Länsstyrelsen i Stockholms län beslutade i mitten av april att tillåta skyddsjakt på skarv i skärgården. Beslutet togs för att minska skarvkoloniernas negativa inverkan på fiskbestånden.

Beslutet överklagades av Sveriges ornitologiska förening och Stockholms ornitologiska förening. I dag beslutade Naturvårdsverket att delar av jakten ska avbrytas med omedelbar verkan, så kallad inhibering. All prickning av skarvägg ska därmed avbrytas.

Även den av Länsstyrelsen tillåtna skyddsjakten på vuxna fåglar vid utsättningsplatser för gös och öring ska omedelbart stoppas.

Den del av Länsstyrelsens beslut som under hösten tillåter jakt med gevär vid fiskeredskap och i de 27 fiskfredningsområdena är fortfarande giltigt.

Detta rapporterar Länsstyrelsen i ett pressmeddelande.

AKTUELLT

Vitlöksspäckad vildsvinsfilé

Ett säkert kort på grillen. Extra gott när man späckar vildsvinsfilén med marinerade vitlöksklyftor och rostar färskpotatis i ugnen. Njut av sommaren. 4 portioner: 700 g vildsvinsfilé 12–15 marinerade vitlöksklyftor Marinad: 3 msk tomatpuré 2 pressade vitlöksklyftor 2 msk vitvinsvinäger 2 msk rapsolja 2 msk flytande honung 2 msk japansk soja Tillbehör: 1 kg små

Fuchswürger´s Barry af Clinton – En riktig allroundhund

I dag marknadsförs tysk jaktterrier i stor utsträckning som en ren kortdrivare. Men det är bara halva hundens förtjänster. En bra tysk jaktterrier fungerar lika bra över som under jord. Mattias Johnsson från Torsby vet att uppskatta den kombinationen och har en kanonhund i sin Barry.

Om stormar i vattenglas och jakthundar

Ju mer och oftare jag jagar, desto färre bekymmer har jag! Att tillbringa tid i skog och mark med bössan i nävarna och en god jakthund som sällskap skingrar tankarna och sätter saker och ting i perspektiv. Den avskalade närheten till naturen, glädjen över hundens arbete, eller lättnaden och vördnaden som infinner sig efter ett lyckat skott bidrar alltsammans till att få vardagens bekymmer att verka små och fjärran.

Björnjägarna pustar ut

Det blir ingen senareläggning av björnjakten i Västerbotten har Naturvårdsverket beslutat. Under våren och försommaren blev diskussionerna stundtals heta sedan Svenska Jägareförbundet i Västerbotten biföll en motion från en medlem i Skellefteåbygdens jaktvårdskrets om att senarelägga björnjakten i länet till älgjaktpremiären den 3 september.

Omfattande vargjakt i Norge planerad

Norge (JJ) Rovdjursnämndernas sekretariat förordade en tilldelning tolv vargar - ingen inom den så kallade vargzonen. Nu har nämndmedlemmarna beslutat om en avskjutning på ett fyrtiotal vargar, var av majoriteten inom vargzonen.

Annonser