Naturvårdsverket stoppar prickning

Stockholm (JJ) Nu är det slut med prickning av skarvägg i Stockholms skärgård. Naturvårdsverket har stoppat skyddsjakten nu eftersom beslutet överklagats av Sveriges ornitologiska förening.

Länsstyrelsen i Stockholms län beslutade i mitten av april att tillåta skyddsjakt på skarv i skärgården. Beslutet togs för att minska skarvkoloniernas negativa inverkan på fiskbestånden.

Beslutet överklagades av Sveriges ornitologiska förening och Stockholms ornitologiska förening. I dag beslutade Naturvårdsverket att delar av jakten ska avbrytas med omedelbar verkan, så kallad inhibering. All prickning av skarvägg ska därmed avbrytas.

Även den av Länsstyrelsen tillåtna skyddsjakten på vuxna fåglar vid utsättningsplatser för gös och öring ska omedelbart stoppas.

Den del av Länsstyrelsens beslut som under hösten tillåter jakt med gevär vid fiskeredskap och i de 27 fiskfredningsområdena är fortfarande giltigt.

Detta rapporterar Länsstyrelsen i ett pressmeddelande.

AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser