Naturvårdsverket JO-anmält

Stockholm (JJ) Riksföreningen för hänsynsfull jakt (RHJ) har JO-anmält Naturvårdsverket för deras beslut om skyddsjakt på vargen i Ringvattnet i vinter.

Föreningen anser att det var tjänstefel av naturvårdsverket att ge tillstånd till avlivning. Föreningen menar att vargen var ett värdefullt tillskott till den svenska vargstammen med sina gener. RHJ anser att Naturvårdsverket borde ha gjort fler försök att skrämma bort vargen, speciellt då det senare visade sig att vargen skrämts tillbaka till byn där dens slutligen sköts.

AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser