Naturvårdsverket inhiberar beslut om skyddsjakt efter järv i Jämtlands län

Jämtland (JJ) Jämtlands läns länsstyrelse har tidigare under hösten beslutat om skyddsjakt på 19 järvar i länet. Nu har en förening överklagat beslutet och yrkar på jaktstopp. Naturvårdsverket väljer därför att inhibera skyddsjakten.

För att en sådan här skyddsjakt ska inhiberas krävs en stor sannolikhet för att avgörandet ska ändras i sak. I Naturvårdsverket beslut går att läsa att man bedömer att så är fallet. Slutgiltigt avgörande i frågan kommer offentliggöras då beslutet är taget.

AKTUELLT

Tracker har fått svenska ägare

Åmotsfors (JJ) Finska hundpejlföretaget Tracker har fått svenska ägare och satsar nu hårt på att utveckla produkter och kundservice. Investmentbolaget Nalka har bildat koncernen Open Air Group som satsar på företag inom jaktsegmentet.

Björn skjuten i Los

Hälsingland (JJ) En av de närgångna björnarna sköts på måndagskvällen inne i byn Los i Ljusdals kommun.

Björnjaktsbeslutet möts av besvikelse och glädje

Västerbotten (JJ) Björnjägaren Jonas Nordström skrek ut sin glädje när han fick beskedet att björnjakten startar som vanligt 21 augusti. – Jag vrålade så att jobbarkompisarna säkert ramlade ut sina stolar, säger Jonas Nordström.

Film: Så lär du din hund att apportera villkorslöst

Kungsbacka (JJ) På fågeljakten är en bra apportör ovärderlig. Att lära sin fågelhund apportera ordentligt är därför viktigt. JJ:s medarbetare Jonas Seger har 30 års erfarenhet av fågelhundar och vet vad som krävs för att få hunden att apportera även när det är svåra förhållanden.

Annonser